Пет формации влизат със сигурност в следващото 49-ото Народно събрание.

...
Пет формации влизат със сигурност в следващото 49-ото Народно събрание.
Коментари Харесай

„Тренд“: Пет формации влизат със сигурност в 49-ото Народно събрание


Пет обединения влизат сигурно в идващото 49-ото Народно заседание. Това сочи последното изследване за електоралните настройки преди изборите на 2 април, което е по поръчка на „ 24 часа “ и е извършено в интервала 6-12 март.

Три партии остават под парламентарната преграда, само че с поддръжка над 3%.
Паритетът сред първите две обединения се резервира. Коалицията „ - “ (26,5%) разполага с преднина от 0,9% пред главния си конкурент в лицето на -СДС (25.6%).

Снимка: Тренд


удържа третата позиция с 13,6% от гласуващите, следвано от „ “ – 12,9% от гласуващите.

губи част от поддръжката си, оставайки със 7,5%. Причина за електоралната ерозия при социалистическата партия е навлизането в нейното поле на нов състезател – „ Левицата “. Новата лява коалиция разполага с 3,5% от гласуващите.

3,6% пък декларират, че ще гласоподават за „ “, а 3,1% – за „ “.

5,1% показват „ не поддържам никого “. Резултат от тази алтернатива е преразпределен сред всички обединения, защото той не взе участие в крайния избирателен резултат при парламентарни избори, прецизират от „ Тренд “.

47% от всички интервюирани заявяват, че ще упражнят правото си на глас на 2 април. Очакваната изборна интензивност съгласно данните от проучването ще бъде сред 2,5 млн. и 2,7 млн. души.

Изследването е направено по поръчка на „ 24 часа “. Извършено е в интервала 6-12 март 2023 година посредством директно изявление „ лице в лице “. Интервюирани са 1005 души над 18 година
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР