Пет екипа на аварийното звено на Столичната община извършват обходи

...
Пет екипа на аварийното звено на Столичната община извършват обходи
Коментари Харесай

Какви щети нанесе пороят в София?

Пет екипа на спешното звено на Столичната община правят обходи на терен и имат подготвеност да реагират на сигнали поради дъжда. Сигнали могат да се подават на тел. 112. Това сподели пред „ Хоризонт “ Веска Георгиева - шеф на Столичния инспекторат.

Проливният дъжд, съпроводен с гръмотевици, наводни частни парцели и изби в столицата. Засегнати са регионите "Нови Искър ", - "Люлин ", "Надежда ", "Обеля ", "Овча купел ", "Триадица " и "Витоша ".

"По данни на метеоролозите към 16 часа може отново да превали. Фирмите по-чистотата имат предписание от нас да метат шума и наноси върху решетките. Най-хубавото е, че отводнителната система поема. Има наводнен двор на едно място. Има вода в двора на учебното заведение в Нови Искър, където има ремонт. Нямаме информация за проблеми с подлезите и метрото “, уточни Георгиева.

Красимир Димитров, който е шеф на звеното за спешна помощ към Столичната община, съобщи:

"Нямаме сигнали, само че имаме екипи, които вършат обходи. Имаме завиряване тук-там, където не може водата по-бързо се оттече - да вземем за пример "Черни връх " и "България ". Имаме и в "Люлин ", "Сливница " и така нататък Водата е на облак, минава с леки градушки. Проверяваме си и подлезите, сериозните сектори - Южната дъга, "Цар Борис Трети " - там където има оттоци, които са ни проблематични ".

Бурята в София се изви по обяд. Дъждът застигна хората по улиците, които бързаха да се скрият в подлезите. Гръмотевици и светкавици пък тормозиха столичани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР