Пет български организации се договориха за изграждането на Българска екосистема

...
Пет български организации се договориха за изграждането на Българска екосистема
Коментари Харесай

Пет организации създават Българска екосистема за Изкуствен интелект

Пет български организации се договориха за построяването на Българска екосистема за Изкуствен разсъдък (БЕИИ). Това са Сдружение “Клъстер Изкуствен Интелект България ”, Фондация “ЛИБРе ”, Сдружение “Обединено Дрон Общество ”, Сдружение “Биотехнологичен и здравен клъстер ” и Сдружение “Клъстер за интеграция на нововъзникващи технологии ”. На 8 юни в София те подписаха Меморандум за съдействие за развиване на технологиите за изкуствен интелект (Artificial Intelligence) у нас.

Споразумението планува създаване и разпространение на политики, тактики, положителни практики и етични кодекси за развиване в региона на изкуствения разсъдък (ИИ). Организациите ще разпространяват взаимно както евентуалните благоприятни условия, по този начин и рисковете при интеграцията и употребата на такива технологии.

Една от задачите на новосъздадената екосистема е да се построи необятно схващане измежду обществеността по какъв начин системите с ИИ и обвързваните с тях „ умни “ устройства занапред ще трансформират нашето всекидневие. Сред останалите задания, заложени в меморандума, са: насърчаването на съдействието в региона на ИИ сред науката и бизнеса, построяването на интернационалните партньорства, както и основаването на удобна среда за произвеждане на артикули и услуги с вграден ИИ.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР