Пещерата Дяволското гърло“ край Триград е напълно възстановена от щетите

...
Пещерата Дяволското гърло“ край Триград е напълно възстановена от щетите
Коментари Харесай

"Дяволското гърло" е напълно възстановена след наводненията

Пещерата „ Дяволското гърло “ край Триград е изцяло възобновена от вредите след бедствието при започване на месец декември м.г. Това заяви Владимир Солаков, ръководител на туристическо съдружие „ Орфей “. 
При наводненията пещерата бе съвсем напълно потопена. Реката бе повлякла голямо количество дървен материал в залата. Запушен бе сифонът, в резултат на което цялата зала се бе напълнила с вода, пясък и отпадъци. Пометени бяха парапети, електрическа апаратура, прожектори, туристическите площадки, пътеките, през които се минава, изясни Владимир Солаков.
След като в профил вредите, организацията, която стопанисва пещерата, е решила да подкрепи развиването на туризма в село Триград и района посредством създаване на няколко метрова и единствена по рода си скулптура на митичния тракийски сановник Орфей, който приспива с вълшебната си музика Пазителя на подземното царство -триглавото куче Цербер. 
Статуята ще бъде построена на висок връх над село Триград, с цел да припомня на поколенията, че точно в България, в село Триград, Орфей е слязал в подземното царство, с цел да върне Евридика, в света на живите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР