Песента на пойните птици има благотворно въздействие върху здравето и

...
Коментари Харесай

Орнитолог: Песента на пойните птици въздейства върху здравето и имунитета

Песента на пойните птици има благотворно влияние върху здравето и поддържа имунитета. През последните години в актуалната медицина е приет методът за лекуване, наименуван орнитотерапия, който се употребява от експертите, като съпътстваща терапия за превъзмогване на депресивни положения, под паника офанзиви и други психо-соматични разстройства.
Това сподели в изявление за Българска телеграфна агенция орнитологът Свилен Чешмеджиев.

Техниката е учредена на човешкото усещане към птичата ария. Според проучванията слушането на птичите трели има позитивно влияние върху физическото и прочувственото здраве на хората.

През пролетта симфонията от песните на пойните птици - славеи, синигери, врабчета, има изключително благоприятен резултат. Проучванията демонстрират, че хората които слушат и се любуват на песента на птиците са по-здрави, с по-добър хормонален баланс и с по-добро въодушевление. Така те по-лесно се приспособяват и към изключителните обстановки, уточни орнитологът.

Тази цялост от съставни елементи усилва имунитета, тъй като, когато мозъкът и съзнанието са настроени позитивно, това усилва защитните сили на организма, добави експертът.

Птиците и техните звуци са един от методите в обстановката на пандемия хората от градовете, лимитирани в домовете си, да почувстват връзката с природата.

В градските условия един от методите да сме още веднъж свързани с природата са пойните птици, напомни Свилен Чешмеджшиев. Той уточни още, че посредством тази реципрочност, феновете на птичата ария могат да бъдат потребни на науката и на откривателите.

Това може да стане, когато хората от прозорците или от терасите и дворовете си следят птиците, и до момента в който ги слушат, може да ги записват и да дават данните на Българското сдружение за отбрана на птиците/БДЗП/.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР