Песенният конкурс Евровизия ще се проведе в Обединеното кралство вместо

...
Песенният конкурс Евровизия ще се проведе в Обединеното кралство вместо
Коментари Харесай

Вместо в Украйна Евровизия 2023 ще е във Великобритания -

Песенният конкурс Евровизия ще се организира в Обединеното кралство вместо в Украйна през 2023 година, оповестява Би Би Си.

Организаторите взеха решение, че събитието не може да се организира в страната победител - Украйна, заради продължаващата война след нахлуването на Русия на 24 февруари 2022 година

Обединеното кралство зае второ място в тазгодишния конкурс, заради което Европейският съюз за радио и телевизия (EBU) стартира договаряния с Би Би Си.

Все още не е известно кой град ще бъде хазаин, само че градове като Глазгоу и Манчестър са показали интерес. Те ще би трябвало да потвърдят, че разполагат с подобаващи уреди, и да преминат през тръжна процедура. Съответното място би трябвало да може да настани към 10 000 фенове, да е покрай интернационално летище и да разполага с хотелски стаи за най-малко 2 000 делегати, публицисти и фенове.

Украинският участник " Калуш Оркестра " завоюва тазгодишния конкурс през май, до момента в който Сам Райдър зае второ място за Обединеното кралство, което е най-хубавият резултат на страната от 1998 година насам.

Решението от предишния месец Украйна да не е хазаин бе посрещнато с отчаяние в страната. Министърът  на културата Олександър Ткаченко изиска смяната му, само че това няма да се случи. Днес Николай Чернотицки, началник на управителния съвет на телевизионния оператор, съобщи:

" Песенният конкурс Евровизия през 2023 година няма да бъде в Украйна, а в поддръжка на Украйна. Благодарни сме на нашите сътрудници от Би Би Си за проявената взаимност с нас. Убеден съм, че дружно ще успеем да прибавим украински дух към това събитие и още веднъж да обединим цяла Европа към общите ни полезности за мир, поддръжка, отбелязване на разнообразието и гения.

Решението беше подбудено от отговорността на EBU да обезпечи условия за гарантиране на сигурността и сигурността на всички работещи и участващи в събитието, чието обмисляне би трябвало да стартира неотложно в страната хазаин ".

Обединеното кралство е било хазаин на " Евровизия " осем пъти - повече от всяка друга страна. Четири пъти е поемала семейството на други страни - През 1960 година е хазаин на Нидерландия, през 1963 година - на Франция, през 1972 година - на Монако, а през 1974 година - на Люксембург. За финален път Англия е било хазаин през 1998 година от Бирмингам след успеха на Katrina and the Waves. Харогейт, Брайтън, Единбург и Лондон също са били градове домакини. Израел е последната страна, която отхвърля да бъде хазаин през 1980 година, откакто печели и миналата година. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР