Перущица. Туристическата пътека от хижа Върховръх“ до връх Върховръх в

...
Перущица. Туристическата пътека от хижа Върховръх“ до връх Върховръх в
Коментари Харесай

Туристическа пътека в Родопите ще носи името на Боян Петров

Перущица. Туристическата пътека от хижа „ Върховръх “ до връх Върховръх в Западните Родопи ще бъде кръстена на огромния български планинар Боян Петров. Инициативата е на туристическо сдружение „ Върховръх “ – Перущица.

„ Да знаете, че потеглих от Върховръх към Хималаите “ декларира Боян Петров при представянето на книгата си „ Първите седем “ пред туристическото сдружение и споделя, че това е първият връх, който е изкачил с татко си още седемгодишен.

Боян Петров е зоолог и еколог и буен планинар. Той е българският планинар с най-вече изкачени върхове над 8 000 метра, общо 10, както и с най-вече първи български изкачвания на осемхилядници – четири. Изчезва при започване на май 2018 година при опит да изкачи връх Шиша Пангма в Хималаите.

„ Боян Петров е още един огромен българин с корени в Перущица, споделя Живка Дамянова, ръководител на туристическото сдружение в града. За нас той постоянно ще бъде ярък образец за безгранична обич и почитание към природата, непреклонен дух и несклоняем цивилен активизъм. “
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР