Перспективите, които предлагат за развитието на Гърция т.нар. дигитални номади“,

...
Перспективите, които предлагат за развитието на Гърция т.нар. дигитални номади“,
Коментари Харесай

Гърция работи за привличането на дигитални номади

Перспективите, които оферират за развиването на Гърция така наречен „ цифрови номади “, беше тематика на първата конференция „ Работа от Гърция “, проведена от Marketing Greece – обединяване, основано за показване на опциите на гръцкия туризъм, оповестява в. " Български вести ".

Министърът на туризма Василис Кикилиас сподели пред форума, че в очите на северноевропееца Гърция е идеалната дестинация както за работа като „ цифров бродяга “, по този начин и като място за живот след пенсиониране.

Кикилиас акцентира, че Гърция може да съчетае обичайното гостолюбие със актуалните принадлежности на маркетинга, които оказват помощ за представянето на нови туристически артикули. Той показа, че представители на огромни интернационалните туристически компании показват предпочитание да работят в Гърция и декларират, че с климата си страната оказва помощ за положителното психическо положение на чиновниците им.

От своя страна министърът на цифровата политика Кириакос Пиеракакис сподели, че Гърция към този момент дава разнообразни облекчения за цифровите номади да се открият в Гърция. Едно от тях е, че след няколко седмици към този момент ще стане допустима регистрацията на еднолично сдружение посредством портала на гръцката администрация gov.gr.

През 2018 година електронните услуги, които е предоставила администрацията, са били 9 милиона, а тази година към този момент са достигнали 1 милиард.

Алтернативният министър на външните работи Милтиадис Варвициотис означи, че Гърция е измежду първите страни, които са се ориентирали в новата наклонност на „ цифровите номади “, които работят с един преносим компютър и обикалят целия свят. Гръцкото външно министерство към този момент е въвело специфични бизнес визи, визи за „ цифрови номади “ и студентски визи и пристъпва към въвеждането на здравна виза за гости, които желаят да дойдат в Гърция за лекуване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР