Перник. Не водим кампания срещу никого от нашето политическо семейство,

...
Перник. Не водим кампания срещу никого от нашето политическо семейство,
Коментари Харесай

Сергей Станишев, ПЕС: Не водим кампания срещу никого от нашето политическо семейство, водим разговори

Перник. Не водим акция против никого от нашето политическо семейство, водим диалози. Това сподели евродепутатът и ръководител на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев по отношение на изявление на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че ПЕС води акция персонално против нея, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Бях изненадат от позицията на Българска социалистическа партия и съм го споделил с управлението на партията. Политиката за отбрана на дамите е приоритет на социалистите в продължение на десетилетия, тъй като левицата постоянно е била в тяхна отбрана и постоянно сме разчупвали стереотипни показа. Начините за угнетяване и дискриминация на дамата съществуват и до ден-днешен и по тази причина ние слагаме това като предпочитана и Българска социалистическа партия е част от нея. Иска ми се Българска социалистическа партия да се вслушат в гласовете на партиите от нашето семейство, макар, че има доста разлики по разнообразни въпроси “, изясни той.
Станишев посочи, че Истанбулската спогодба е документ, подписан от 47 страни членки на Европа и утвърден от по-голямата част от тях. „ Идеята е да има общ законодателен стандарт и да се основат политики и принадлежности той да бъде прилаган от всички страни, членове на Съвета на Европа, без значение дали това е приоритет на едно държавно управление или не “, посочи той.
Евродепутатът посочи още и че не споделя позицията на президента Румен Радев по отношение на утвърждението на Истанбулската спогодба. „ Дори показвам страдание, че тя е такава “, сподели още Станишев.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР