Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска и екипът ѝ

...
Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска и екипът ѝ
Коментари Харесай

Перник: Кметът Вяра Церовска и екипът ѝ бяха запознати със сценария на обучението при земетресение от 6,1 по Рихтер с частични разрушения в промишлената зона на град Батановци

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска и екипът ѝ бяха осведомени със сюжета на образованието при земетресение от 6,1 по Рихтер с частични опустошения в промишлената зона на град Батановци. Срещата беше водена от шефа на дирекция „ Оперативни действия “ Красимир Шотаров и комисар Емил Мароков -директор Регионална дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
„ За страдание, Перник познава всички тези обстановки, не на игра, а в действителност. Няма някой от тук, който да не помни земетресението през 2012 година Знам силата на вашето присъединяване и подготовка, значимостта на вашето наличие в този град. Затова с огромно почитание правя оценка тази среща и това, което през днешния ден ще се организира. Защото в поредност от дни, в които е имало доста трагични обстановки вие сте били там, където всички перничани са очаквали това. Днешният ден ще даде по-голяма сигурност за нас, че сме подготвени да посрещнем провокациите, които са от ден на ден и доста по-голямо успокоение на жителите, че ние сме на постовете, на които би трябвало да бъдем. Желая триумф на задачата. Ползотворно присъединяване на нашите посетители от Сърбия “, сподели кметът Вяра Церовска.
Учението е взаимно на Единната избавителна система в област Перник, бранш " Специализирани оперативни действия " при Столична дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и доброволното формирование към Община Перник.
Спасителите ще търсят и избавят застрашени и потърпевши жители и ще гасят зародил пожар в резултат на разлив на гориво.
Практическите дейности включват още мониторинг и създаване на защитна дига - водна преграда.
Учението е по план за взаимни дейности при изключителни обстановки в трансграничния район на Сърбия и България, финансиран по Програмата за трансгранично съдействие със Сърбия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР