Перник. Картината е ужасяваща, хората в автобуса са скупчени и

...
Перник. Картината е ужасяваща, хората в автобуса са скупчени и
Коментари Харесай

Министър Бойко Рашков: Картината е ужасяваща, хората в автобуса са скупчени и са на въглен и затова никой в момента не може да кажа колко са на брой

Перник. Картината е ужасяваща, хората в рейса са скупчени и са на въглен и по тази причина никой сега не може да кажа какъв брой са на брой. Това сподели пред публицисти служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков във връзка тежката злополука с рейс на Автомагистрала „ Струма “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Картината е ужасяваща. Не всеки може да издържи на тази картина. В елементи нещастието ще се обяснява в хода на следствието, Не е за гледане там. Бих споделил от моя опит, че такова нещо аз не съм виждал до момента. Хората са скупчени и са на въглен вътре. Затова никой сега не може да кажа какъв брой са на брой и кои са. Трябва да се разпознават оттук насетне, което е доста мъчно, и да се каже какъв брой са на брой. Имало е опция при обособените прекъсвания да са се прехвърляли пасажери от един рейс на различен, тъй като те са били няколко “, уточни министърът.

„ Трябва да се концентрираме с изключение на в следствието, да се положат оптимални грижи за тези, които са оживели и се намират в УМБАЛСМ „ Пирогов “. 4 рейса са пътували. Много е мъчно да се каже тъкмо какъв брой е броя на хората в авариралия рейс “, добави Рашков.

„ Нека да оставим версиите на сътрудниците от Следствието, те към този момент работят, разпитват. Имаме очевидци. Тук има мантинела, която е отнесена от този рейс. Това значи, че по някаква причина той е минал отдясно по посока на придвижването и има прикосновение с мантинелата, която е унищожена. Възможно е това запалване да се е получило при допира до мантинелата,. Това са наши напълно първични версии. Всичко е допустимо. Чухме всевъзможни версии, в това число и за приключване на гориво. Всичко ще се обясни уповавам се доста бързо “, съобщи той.

„ Разговаряхме с кмета на Перник, като и от Института за пътна сигурност обръщат внимание на наклоните. Ще бъде доста добре да изследваме и този въпрос - дали има наклони, които се отклоняват от допустимите, което да са причина за такива пътни произшествия, в случай че те са по този начин чести, както се твърди “, добави Рашков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР