Перник е на път на стане третата област в страната

...
Перник е на път на стане третата област в страната
Коментари Харесай

1 945 на 100 000 души е заболеваемостта от COVID-19 в Перник



Перник е на път на стане третата област в страната след Благоевград и София, която ще премине прага от 2 000 на 100 000 души население, сочат последните данни за 14-дневната заболеваемост от Covid-19. Към днешна дата тя е 1 945 на 100 000 души.

За разлика от предходните талази в този момент натискът над лечебните заведения не е огромен, тежестта пада  върху амбулаторната помощ. Изключително натоварена е Covid зоната в ДКЦ-1, където дневно се преглеждат по 100-110 души.

Опашки от ранни зори се вият и пред кабинетите за бързи антигенни проби за зелените документи, които в Перник са безусловно безвъзмездни, откакто таксата за пробонабиране бе поета от общината.

„ Доброто с тези проби е, че се ловят доста асимптомни хора, които се карантинират и надлежно не разнасят инфекцията ”, сподели шефът на ДКЦ-1 доктор Евгени Михайлов.

" 228 нови случаи на Covid-19 са регистрирани през миналото денонощие. Активни все още са 2 023 случаи. Почти половината от леглата в МБАЛ „ Рахила Ангелова ” са свободни ", сподели шефът на лечебното заведение доктор Анатоли Митов.

„ Най-вероятно, в действителност, този вид минава по-леко. Имаме 109 избрани сега в болничното заведение кревати. Естествено обслужваме и всички други пациенти ”, сподели Митов.

В здравното заведение има обособена детска Covid зона с пет кревати плюс четири реанимационни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР