Перник. Автобусът се е движел с над 100 километра в

...
Перник. Автобусът се е движел с над 100 километра в
Коментари Харесай

„Независен“ : Автобусната катастрофа на „Струма“ е резултат от човешка грешка

Перник. Автобусът се е движел с над 100 километра в час и не е посочил нито един милиметър прекъсване, което значи, че водачът не е реагирал съответно. Инцидентът е безусловно резултат от човешка неточност, съобщи секретарят по сигурността в Перник Васко Пиргов, който дойде на мястото с първите служители на реда и пожарникари, предава скопското издание „ Независен “ .

Той сподели, че рейсът не се е преобърнал и водачът се е опитал да завие наляво, като добави, че има фрагменти, „ които не са приятни за гледане “.

„ Гледката е ужасна. Предната част на рейса е изгоряла, хората в (болница) „ Пирогов “ са били в задната част на рейса. Дясното стъкло на рейса е счупено и те са излезли оттова “, сподели Пиргов.

По думите му към час и половина преди случая рейсът е спрял на бензиностанция на Автомагистрала „ Струма “, където пасажерите са отишли до тоалетната и са си създали отмора за към половин час. Той счита, че е изключена опцията водачът да е задремал, защото бензиностанцията се намира на 15 минути път с кола до мястото на случая.

„ Пътят е в съвършено положение. Това е неточност на лидера. Няма опция рейсът да се е подхлъзнал на пътя, няма следи от прекъсване. Автобусът се е запалил начело. В самия рейс е имало нафтови тръби, сподели Пиргов и добави, че пожарът е тръгнал от предната част на рейса, най-вероятно в парното.

Той осведоми, че в 03.04 часа е получил информацията за събитието, а в 03.30 часа е дошъл на мястото на случая, където към този момент е имало пожарникари и коли за спешна помощ.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР