Периодично телефонните измамници се активизират, особено около празниците. Макар и

...
Периодично телефонните измамници се активизират, особено около празниците. Макар и
Коментари Харесай

Телефонните измамници се активизират около празниците

Периодично телефонните измамници се засилват, изключително към празниците. Макар и епизодични опитите за телефонни измами не престават, оповестяват от видинската полиция. От началото на декември видинските криминалисти са предотвратили три случая за сходни измами, в Белоградчик и в регионалния град. През последните две години на територията на района обаче няма осъществени телефонни измами.

Измамниците работят по познатите сюжети за подпомагане на полицията за залавяне не нарушители “ и потребност от пари за здравна помощ на непосредствен. Те обаче са съобразителни, изобретателни и постоянно могат да трансформират сюжета на измамата. Много изкусно спекулират с доверчивостта на възрастните, с готовността им да оказват помощ на полицията и с безрезервната им обвързаност към близки и родственици.

Затова чиновниците на реда още веднъж припомнят изключително на възрастните хора да не вършат заплащания под какъвто и да било претекст, след поискани парични суми в телефонен диалог. Видинските криминалисти още веднъж припомнят при телефонно позвъняване с искане на пари хората незабавно да алармират на тел. 112 или в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР