Периодът на валидност на годишната винетна такса, която следва да

...
Периодът на валидност на годишната винетна такса, която следва да
Коментари Харесай

Годишните винетки ще важат до деня на покупката

Периодът на годност на годишната винетна такса, която следва да заплащат всички пътни транспортни средства от 01.01.2018 година, без значение от категорията и страна на регистрация, е една година, считано от деня на издаване на винетния стикер.

Това регламентира признато от държавното управление разпореждане, с което се променят Наредбата за изискванията и реда за събиране на таксите за прилагане на пътната инфраструктура по Закона за пътищата и Тарифата за таксите, които се събират от Агенция „ Пътна инфраструктура “, заяви БГНЕС. Досега годишната винетка важеше до 31 януари на идната година, без значение по кое време е купена.

От 1 януари се вкарва и нова тримесечна винетка с годност три календарни месеца, считано от датата на издаването й, за пътни транспортни средства под 3.5 тона. Нейната цена е 54 лева или 28 евро. При определянето й е спазен правилото на пропорция, т. е. цената на тримесечната винетка да е по-висока от месечната и по-ниска от годишната. Това се постанова от правилото колкото по-дълъг е интервалът, толкоз по-малка да е заплащаната цена.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР