Pepsi премахва стотици корпоративни работни места в САЩ, съобщава CNBC, позовавайки

...
Pepsi премахва стотици корпоративни работни места в САЩ, съобщава CNBC, позовавайки
Коментари Харесай

Pepsi съкращава стотици работни места - ето къде

Pepsi отстранява стотици корпоративни работни места в Съединени американски щати, оповестява CNBC, позовавайки се на корпоративен отчет на компанията за газирани безалкохолни питиета. Съкращенията ще обиден чиновниците в бизнеса с храни и питиета в Чикаго, Плано, Тексас и Пърчейс, Ню Йорк.

За момента не са планувани всеобщи съкращения в Европа.

Портфолиото на Pepsi, с изключение на Pepsi Cola, включва напитките Gatorade, закуските Frito-Lay и питателните артикули Quaker Oats. Очаква се отделът за питиета на компанията да бъде обиден по-силно от съкращенията, защото отделът за закуски към този момент е свил работната си мощ посредством стратегия за непринудено пенсиониране.

В Pepsi работят 309 000 души по целия свят, като повече от 40% от тях се намират в Съединени американски щати. През октомври компанията увеличи прогнозата си за приходите за цялата година, откакто по-високите цени покачиха продажбите.
 PepsiCo продава марките Tropicana, Naked Juice за $3,3 милиарда
PepsiCo продава марките Tropicana, Naked Juice за $3,3 милиарда

Компанията желае да разшири портфолиото си от здравословни закуски и питиета без калории

Въпреки това, някои от бизнес звената й, в това число Frito-Lay North America, регистрират стесняване на размера и това е знак, че потребителите понижават закуските си, с цел да ръководят по-добре бюджетите си.

През последните месеци компании от софтуерния и медийния бранш редуцират служащи, с цел да понижат разноските, защото икономическата неустановеност оказва напън върху бизнеса им.

Няколко компании за храни и питиета също редуцираха работни места, в това число Beyond Meat, Impossible Foods и главният съперник на Pepsi - Coca-Cola.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР