Пентагонът отказва да приеме на въоръжение десетки новопроизведени изтребители F-35,

...
Пентагонът отказва да приеме на въоръжение десетки новопроизведени изтребители F-35,
Коментари Харесай

Десетки чисто нови изтребители F-35 стоят на трупчета в САЩ

Пентагонът отхвърля да одобри на въоръжение десетки новопроизведени изтребители F-35, защото новите им системи не към момента не са минали през формалните процедури по тестване, оповестява Defense One.

Ситуацията, която може да продължи до април следващата година, заплашва да лиши американските Военновъздушни сили от над 80 машини в миг, в който командването се притеснява, че няма задоволително бойни самолети, с цел да извършва поставените задания.

Контекст : F-35 е непрекъснато еволюираща платформа. В момента в ход е програмата Technology Refresh 3 (TR-3), която включва слагането на нов главен процесор с 25 пъти по-висока продуктивност от досегашния, който също така е и съчетаем с перспективните датчици и оръжейни системи. Според изпълнителния шеф на Института за аерокосмически проучвания " Мичъл " Дъг Бърки " можем да приказваме за напълно нов аероплан ".
 Швейцария подписа противоречива договорка за закупуване на изтребители F-35 от Съединени американски щати за $6 милиарда
Швейцария подписа противоречива договорка за закупуване на изтребители F-35 от Съединени американски щати за $6 милиарда

Ръководителят въоръжените сили на Швейцария и програмният шеф на F-35A подписаха договорката за доставка

Проблемът е, че процесът се бави и към този момент е натрупал към година закъснения - първият изпитателен полет на машина с TR-3 се състоя едвам през януари тази година. На всичкото от горната страна, при тестванията бяха открити съществени софтуерни проблеми, пропуснати от подизпълнителя по-рано.
 Снимка 620717
Източник:

За да станат нещата още по-сложни, внедряването на новата TR-3 софтуерна и хардуерна платформа е главно изискване за редом вървящата стратегия по рационализация до стандарт F-35 Block 4, която включва нов радар и системи за радиоелектронна битка.

Детайли : От Пентагона са дали да се разбере, че няма да одобряват на въоръжение нито една новопроизведена машина с новия процесор, до момента в който не бъдат изпитани и потвърдени неговите надеждност и успеваемост.

Според Defense One това значи, че в случай че тестванията приключат през декември, 45 самолета ще чакат в завода на Lockheed Martin, само че при закъснение до април броя ще нарасне до 81. От компанията публично настояват, че не престават да работят за първа доставка на новите самолети в бойните елементи през 2023 година
 350 милиона евро: Гърция се въоражава с нови изтребители F-35
350 милиона евро: Гърция се въоражава с нови изтребители F-35

" Зелена " светлина от комисията по външни връзки на Сената на Съединени американски щати

Забавянето значи, че американските Военновъздушни сили би трябвало доста деликатно да ръководят авиопарка си, с цел да не се получават пробойни в бойните качества, разяснява Бърки.
 Снимка 520974
Източник:

Освен всичко друго, цената на програмата F-35 Block 4 набъбна до 16,5 милиарда $ - с $1,4 милиарда повече спрямо последните данни от април 2022 година Според специалисти протичащото се демонстрира, че работата по новия изтребител е белязана освен от индустриални, само че и от организационни и административни проблеми.

От друга страна : Междувременно, стана ясно, че Държавният департамент на Съединени американски щати е одобрил възможна продажба на 24 изтребителя F-35 за Чехия на обща цена от 5,62 милиарда $, оповестява Defense News.

Освен самолетите, ще дойдат и 25 аварийни мотора, 70 ракети " въздух-въздух " със междинен радиус на деяние и доста друго съоръжение.
 Пентагонът купува 375 изтребителя F-35 за $30 милиарда
Пентагонът купува 375 изтребителя F-35 за $30 милиарда

За идващите 3 години

През май Прага и Вашингтон подписаха съглашение в региона на сигурността, като в материала на онлайн изданието се отбелязва, че източноевропейската страна е подкрепила Украйна във войната ѝ против съветските окупатори.
 Снимка 566715
Източник:

" Решението ни да изберем този вид се базира на разбор на Въоръжените сили на Чешката република, който демонстрира, че само най-съвършеният изтребител от V потомство ще може да покрие условията на бойното поле на бъдещето ", е представена да разяснява във връзка със договорката министърът на защитата на Чехия Яна Чернохова.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР