Пентагонът е отворен за провеждане на обучение на F-16 за украински пилоти в САЩ

...
Администрацията на Байдън е готова да бъде домакин на обучение
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън е готова да бъде домакин на обучение на изтребители F-16 в Съединените щати за украински пилоти, ако е необходим допълнителен капацитет, казаха от Пентагона Новини на CBS в четвъртък.

„САЩ са готови да подкрепят усилията за обучение в координация с коалицията и са готови да бъдат домакини на обучение за украински пилоти в САЩ, ако капацитетът за обучение бъде достигнат в Европа“, прессекретарят на Пентагона Бриг . Ген. Патрик С. Райдър каза в изявление.

Дания и Холандия водят коалиция от държави в обучението на украински пилоти на бойни самолети, след като през май президентът Байдън даде зелена светлина на европейските съюзници да осигурят обучение на F-16. Оттогава САЩ отложиха плановете си на Дания и Холандия.

се съпротивляваше повече от година на призивите от Украйна за F-16, като каза, че противовъздушната отбрана и боеприпасите са по-необходими за настоящата битка. В крайна сметка администрацията преодоля нежеланието си точно както направи с други оръжия, като танковете Ейбрамс.

Въпреки че администрацията вече е одобрила обучението на F-16, все пак вероятно ще отнеме известно време, преди самолетите да имат значение за Украйна.

Ген. Марк А. Мили, председател на Обединения комитет на началник-щабовете, каза по-рано това лято, че ако целта е да се сравни или надмине руската въздушна мощ, това ще отнеме милиарди долари и значително време.

„Това ще отнеме години за обучение на пилотите, години за извършване на поддръжката и поддръжката, години за генериране на такава степен на финансова подкрепа за това“, каза Мили на пресконференция през юли.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР