Пенсионираният боксьор в тежка категория Франс Бота се е изправял

...
Пенсионираният боксьор в тежка категория Франс Бота се е изправял
Коментари Харесай

Бота: Джоузеф Паркър е като Мохамед Али, той може да обедини титлите

Пенсионираният боксьор в тежка категория Франс Бота се е изправял против едни от най-хубавите боксьори по време на професионалната си кариера - в това число Майк Тайсън, Ивендър Холифийлд, Ленъкс Люис, Майкъл Мурър, Владимир Кличко и други.

Той в действителност завоюва и купата на IBF в тежка категория през 1995-та година, само че срещата по-късно бе оповестена за несъстояла се, откакто Бота даде позитивен допинг тест за стероиди.

Бота се отдръпна от света на бокса през 2014-та година. В предпоследната си борба, Бота бе нокаутиран за единствено два рунда от проспериращата тогава вяра на Нова Зеландия Джоузеф Паркър (5-0 по това време).

Оттогава, Паркър (24-0, 18 КО) израсна доста и даже стана международен първенец на WBO в тежка категория. Той за последно излезе на кръга през септември, когато надви над наложителния кандидат Хюи Фюри след противоречиво съдийско решение.

Три години след борбата си с Паркър, Бота има вяра, че новозеландецът е изцяло кадърен да сплоти всички трофеи в тежка категория.

"Беше ми занимателно с бебето Джоузеф, единствено че той към този момент не е бебе, той е международен първенец. Тогава споделих, че той има бързината и силата, с цел да стане неоспорим първенец. С неговата скорост и мощ имам вяра,че това момче е като Мохамед Али. Не го подценявайте, виждам доста неща в Джоузеф Паркър. Небето е неговата граница и всичко зависи от него ", съобщи Бота.

"Мисля, че равнището на дивизията се връща там, където му е мястото, има доста вълнуващи боксьори. Паркър е известен, има харизма, той има верните хора зад тила си и би трябвало да продължава да прави това, което прави ", добави Бота.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР