Пенсионирана преди 12 години учителка по френски език съди НОИ

...
Пенсионирана преди 12 години учителка по френски език съди НОИ
Коментари Харесай

Пенсионирана учителка съди НОИ, Мая Манолова й е адвокат

Пенсионирана преди 12 години учителка по френски език съди Национален осигурителен институт за понижената й пенсия. " Вероятно има неточност в изчисленията на пенсиите. Въпросът е кардинален, а не до сумата ", разяснява пред Plovdiv24.bg Цветана Христозова.

Заради грешката в изчисленията на пенсиите гражданската платформа " Изправи се, БГ " поддържа ощетените възрастни хора. Самата участва на първите каузи в Административния съд в Пловдив. 

Пенсията на Цветана Христозова е понижена с към 40 лв.. Над 40 години дамата е преподавала френски език.

" Лично аз съм работила за възпитанието на децата, обучавала съм ги в полезности. Чувствах се изиграна. Може да ни назовават сухи клечки, само че някои от нас са мислещи тръстики ", разяснява Христозова. Обърнала се към, тъй като счита, че тя е единственият човек, който може да чуе и откликне на проблемите на възрастните хора. 

Стотици хиляди пенсионери са ощетени, съобщи пред камерата ни. Тя упрекна общественото министерство и Национален осигурителен институт, че са решили да спестят нарастването за 2017, 2018 и 2019 година По този метод се икономисват 30 милиона лв. месечно от пенсионерите. Процедурата за оспорването е първо пред Национален осигурителен институт, след това в административния съд. " ИБГ " е завела над 100 каузи против страната. 

" Това са парите, с които хората ще си купят самун или медикаменти. Изключително подло е да решиш да спестиш тъкмо от тези хора. В деня на 100-те дни на държавното управление желая да кажа, че ръководството претърпя неуспех в обществената сфера, тъй като не опазиха най-уязвимите и партията на Нинова си затвори очите, с цел да се извърши този акт " - съобщи. 

Тя напомни, че параграф 7 от Преходните разпореждания показва, че се регистрират всички актуализации и на никое място не е казано, че ще отрази с по-голям коефициент. 

" Надявам се, че ще се намерят административни съдии по места, които ще приложат закона. Налично е съобразяването с властта, само че считам, че ще има хора, които ще съдят по правдивост ", разяснява Манолова. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР