Пенчо Дочев от Българска федерация по сумо и Ия Костова

...
Пенчо Дочев от Българска федерация по сумо и Ия Костова
Коментари Харесай

Пенчо Дочев и Ия Костова получиха наградите Златен пояс за най-добри спортисти в бойните спортове за годината

Пенчо Дочев от Българска федерация по сумо и Ия Костова от Българска карате киокушин федерация бяха отличени с огромните годишни награди " Златен пояс " 2022 година за най-хубави спортисти в бойните спортове през годината. Церемонията по връчване на влиятелните награди на Националната асоциация на бойните спортове (НАСБ) се организира в ефирен формат нощес. Събитието се провежда за пета поредна година и се излъчи онлайн по националната телевизия Bulgaria ON AIR, която е формален медиен сътрудник на събитието. За наградите " Златен пояс " спориха над 40 000 спортисти от 476 клуба от цялата страна, които членуват в 12-е федерации на Асоциацията. Престижните оценки на спечелилите по време на церемонията връчи К-1 легендата и четирикратен първенец в тежка категория Семи Шилт.

Голямата статуетка " Златен пояс " в категорията " Най-добър състезател мъже " отиде при Пенчо Дочев от Българска федерация по сумо. Той завоюва тази година европейска купа в леката категория до 85 кг. През последните години Дочев завоюва и бронзов орден на Световното състезание през 2019-а, а по-рано тази година класира страната на 4-о място на Световните неолимпийски игри в Бирмингам, Съединени американски щати.

Второто отличие за най-хубав състезател на годината при дамите справедливо отиде при Ия Костова от Българска карате киокушин федерация. Националната състезателка тази година извоюва златен орден за България на Световното състезание по киокушин карате във Валенсия. Тя е и медалистка от европейски шампионати на KWU и многократна републиканска шампионка, както и представител на клуб " Шогун ".

Призът за най-хубав треньор завоюва Васил Соколов от Българска федерация по самбо, който е старши треньор на националния тим по самбо. Той е повторен международен първенец, европейски първенец и нееднократен медалист от международни и европейски шампионати.

В категорията " Ярка победа " със специфичната премия " Златен пояс " беше почетен Георги Цветков от Българска федерация по канадска битка. Той е повторен международен и два пъти Европейски първенец в тежка категория.

С последната влиятелна статуетка " Златен пояс " в категорията " Вярност на традициите " бе отличен Стоян Саладинов от Българска федерация по самбо. Той е нееднократен първенец по битка, самбо, джудо и карате. Над 20 години тренира и баретите в профилирания отряд за битка с проведената престъпност, също по този начин е и треньор на Благой Иванов-Багата, Росен и Румен Димитрови.

Всяка от федерациите в НАБС излъчи и свои специфични самостоятелни награди, с които удостои най-заслужилите си състезатели и треньори през миналата година.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР