Пемиерът Бойко Борисов се включи в пресконференцията на Black Sea

...
Пемиерът Бойко Борисов се включи в пресконференцията на Black Sea
Коментари Харесай

Борисов: Откритията в Черно море са по-уникални от тези в Турция и Гърция

Пемиерът Бойко Борисов се включи в конференцията на Black Sea MAP и похвали участниците в нея за откритията, които направиха. " Скъпи професори и капитани - едно огромно благодаря. Това е огромен принос в международен мащаб. Надявам се следващата година да продължи това, което учените вършат и откриват в Черно море. Трябва да ви кажа, че видях какво вършат на кораба, който направи откритията, и си признавам, че съм доста впечатлен. Имаме неповторими експерти и добре работещи хора. Ще създадем музей, в който да бъдат събрани неповторимите неща, които са на хиляди години ", сподели министър председателят, представен от БЛИЦ.

Българите би трябвало да знаят, че поради киселиността на Черно море има доста потънали кораби и на доста места е имало търговски канали, само че имаме шанса че в нашата част на морето са множеството непокътнати находки, посочи Борисов.

Откритите и нас находки са доста по-уникални и забавни от тези открити, в Турция или в другите страни, които имат изход на Черно море, призна водачът на ГЕРБ.

България се гордее, че има такива учени, археолози и експерти. Радваме се, че наш другар е и Дейвид Камерън, който също преди време посети Бургас. Сега най-големите международни открития и експедиции се организират у нас. Така че следващата година, живот и здраве, продължаваме, продължи министър председателят.

Сред скъпите артефакти са доста амфори и над 2500 потопени кораба от разнообразни столетия. Министърът на културата Боил Банов заяви, че става въпрос за неповторими находки от международно значение, само че и той се въздържа от коментар преди формалния брифинг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР