пелативният специализиран съд остави окончателно в ареста бизнесмена Атанас Бобоков,

...
пелативният специализиран съд остави окончателно в ареста бизнесмена Атанас Бобоков,
Коментари Харесай

Атанас Бобоков остава окончателно в ареста

пелативният профилиран съд остави дефинитивно в ареста предприемача Атанас Бобоков, съобщи организация БГНЕС.

Бизнесменът беше арестуван преди 4 месеца по обвиняване за импорт и предпазване на рискови боклуци у нас. Заедно с него в ареста беше спретнат и тогавашният заместник-министър на околната среда Красимир Живков.

На днешното съвещание, с което беше доказано решението на първоинстанционния съд,

съдът счете, че са налице задоволително доказателства в поддръжка на обоснованото съмнение за присъединяване на Бобоков в закононарушенията ,

за които има повдигнати обвинявания. Съдебният състав счете, че по делото се работи ритмично и интензивно.

Основните недоволства в жалбата за съществуване на здравословни проблеми съдът откри за неоснователни след чуване на сложна тройна съдебно-медицинска експертиза.

В края на предходната седмица магистратите назначиха нова, тройна съдебно-медицинска експертиза по делото. Целта на експертизата беше да се откри здравословното положение на Бобоков, както и дали той може да бъде лекуван в Министерство на вътрешните работи болница.

На 29 септември държавното обвиняване заяви, че 16 756 тона боклуци, измежду които 7756 тона рискови, са открити при огледи, осъществени по отношение на формираното досъдебно произвеждане от Специализираната прокуратура против проведена незаконна група с присъединяване на длъжностни лица, по което обвинени са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Красимир Живков, някогашен зам.-министър на околната среда и водите, шефове на търговски сдружения и шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда. Отпадъците са открити в землищата на обитаеми места в четири области.

Днешното определение на Апелативния спецсъд е дефинитивно и не предстои на обжалване .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР