Пекин се възмути от изискванията за тестване за Ковид-19, наложени

...
Пекин се възмути от изискванията за тестване за Ковид-19, наложени
Коментари Харесай

Китай се възмути от мерките за Ковид-19

Пекин се възмути от условията за тестване за Ковид-19, наложени на пасажерите от Китай, и заплаши с контрамерки против прилагащите ги страни, измежду които са Съединени американски щати и няколко европейски страни, заяви Асошиейтед прес.

" Вярваме, че рестриктивните мерки за влизане, признати от някои страни, ориентирани към Китай, нямат научна основа, а някои несъразмерни практики са още по-неприемливи ", съобщи на брифинг говорителката на външното министерство Мао Нин.

„ Твърдо се противопоставяме на опитите за манипулиране на ограниченията за Ковиди потреблението им за политически цели и ще предприемем контрамерки въз основа на правилото на взаимност ", сподели тя.

Тази седмица Австралия и Канада се причислиха към възходящия лист на страните, които изискват от пътуващите от Китай да си създадат тест за Ковид-19 преди да се качат на борда на самолета, защото Китай се бори с общонационалната зараза от ковид, откакто ненадейно облекчи рестриктивните мерки, които бяха в действие през по-голямата част от пандемията.

Други страни, в това число Съединени американски щати, Англия, Индия, Япония и няколко европейски страни, оповестиха по-строги ограничения във връзка с ковид за идващите от Китай на фона на опасенията заради неналичието на данни за инфекциите в Китай и страховете от опцията за разпространяване на нови разновидности на ковид.

Китай, който през по-голямата част от пандемията прилагаше тактиката за " нулев Ковид ", която постановяваше строги ограничавания, целящи унищожаването на вируса, ненадейно смекчи тези ограничения при започване на декември.

Преди това китайските управляващи оповестиха, че от 8 януари идващите от чужбина към този момент няма да би трябвало да минават през карантина при идването си в Китай.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР