Пекин обвини Вашингтон в безрасъдно и незаконно поведение, след като

...
Пекин обвини Вашингтон в безрасъдно и незаконно поведение, след като
Коментари Харесай

Китай със страховито предупреждение към Вашингтон

Пекин упрекна Вашингтон в безрасъдно и нелегално държание, откакто съобщи, че американски разследващ аероплан U-2 е минал през безпилотна зона, в която са се провеждали китайски военни учения.

Китай съобщи, че самолетът е навлязъл в неразрешено за полети пространство по време на настоящи бойни учения на Северното командване на Народноосвободителната войска.

Полетът "сериозно се е намесил " във военните учения в зоната, обявиха от китайското външно министерство.

"Този ход можеше елементарно да докара до непредвиден случай. Това е чиста провокация ", сподели представителят на китайското Министерство на външните работи Джао Лиджан. Според него, полетът е нарушил споразуменията за сигурността на въздушните и водни пространства сред Съединени американски щати и Китай, както и естествените интернационалните практики.

Говорителят прикани Вашингтон "незабавно да приключи провокационното си държание и да предприеме на практика стъпки за опазването на мира и стабилността в района ".

От американските Тихоокеански въздушни сили потвърдиха, че е имало полет на U-2 в района, само че настояват, че той не нарушавал никакви интернационалните правила.

"Служителите на Тихоокеанските въздушни сили ще продължат да летят и оперират на всички места, където интернационалното право го разрешава и с движение, което ние си изберем ", споделят те в изказване.

Според разнообразни източници на информация, Китай е изстрелял две ракети, в това число и "убиец на самолетоносачи " в Южнокитайско море след случая. Този ход се преглежда като предпупреждение към Вашингтон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР