Педофилите стават все по-активни в мрежата. Службите отбелязват двоен ръст

...
Педофилите стават все по-активни в мрежата. Службите отбелязват двоен ръст
Коментари Харесай

Сигналите за кибертормоз и порнография срещу деца се увелича...

Педофилите стават все по-активни в мрежата. Службите означават двоен растеж на сигналите за порнография и тормоз против деца в интернет. На този декор - от ден на ден и все по-опасни стават и провокациите, които самите те насочат между тях в обществените мрежи.

Фактът, че децата прекарват повече и повече време в интернет не убягва на педофилите в мрежата. В световен мащаб има над 80 процентов растеж на половите похищения против деца онлайн, а в България броят на сигналите към Националния център за безвреден интернет е скочил двойно. Над 17 хиляди са позвъняванията за фотоси и видеоклипове на голи деца.

„ Според нашето национално представително проучване всяко пето дете се е срещало онлайн с някого, с който се е срещнало онлайн. Тази податливост на 20% от децата е прекомерно огромен риск”, споделя Емануил Георгиев от Националния център за безвреден интернет.

Самите деца значително спомагат на педофилите. Това потвърждава статистиката, съгласно която 33% от материалите, съдържащи полова употреба на деца са създадени от самите деца.

За заплахата в мрежата и има ли по какъв начин да се предпазим – тематиката в студиото на „ Събуди се” разяснява Петър Цигов - шеф бранш в отдел " Киберпрестъпност " към ГДБОП.

„ Голяма част от децата не оповестяват за протичащото се. Всеки оповестен случай обаче се преглежда от сътрудниците ми. За нас всяко дете е важно”, сподели той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР