Педагогическият съвет на уж елитната 9 Френска езикова гимназия в

...
Педагогическият съвет на уж елитната 9 Френска езикова гимназия в
Коментари Харесай

СЪС СЕДМИЦА ЗАКЪСНЕНИЕ: Разкриха подробности за драмата във Френската гимназия

Педагогическият съвет на сякаш елитната 9 Френска езикова гимназия в София излезе със седмица закъснения с детайлности и фактология за случая на 26 февруари, при който възпитаник извади газов револвер и го размаха в час.

Оказва се, че възпитаникът е пробвал да изясни на учителя си по история, в чийто клас става грозната изцепка, че не държи оръжие, а " играчка " и твърдял, до момента в който го пълнел, че не бил рисков.

А от обясненията на личния състав по-долу, както сами ще видите, излиза наяве, че за тях казусът е " преекспониран ", момчето е положително, само че " мъчно " и че в действителност, въпреки постоянно да отсъствал от клас, никой не се оплаквал от него. 

Междувременно се появи информация, освен това персонално от директорката на гимназията, че майката на хулигана била шокирана от събитията и едвам не припаднала, щом научила, че наследникът й се е сдобил с оръжие и го е занесъл в учебно заведение. 

" Притеснен той се пробва да скрие предмета, който е в шапката му на чина, в
чантата си, само че учителят хваща за малко предмета и по тежестта и формата, схваща, че е пистолет. Ученикът съумява да прибере шапката си със скрития в него предмет в чантата си и затваря ципа. Учителят се стреми да избегне спречкване и видимо приема случката за завършена ", пишат в обясненията през днешния ден от съвета.

" Учениците до този миг не са нито вербално, нито с дейности заплашвани от
съученика си. В стаята няма и външно изразена суматоха измежду учениците в групата. Ученикът Х е очевидно разтревожен, в същото време учителят под благовиден претекст изпраща двама възпитаници да алармират на управлението. За минути идва
педагогичен консултант, който извежда Х от стаята.

По същото време шефът, известен за случилото се, изпраща към класа и двама зам.-директори. Директорът на 9.ФЕГ провежда управлението и защитата предвид на гарантирането на сигурността на останалите възпитаници. Лично подава сигнал за
случилото се в 1. РПУ, до РУО и останалите институции по протокол за сходни случаи, след което се причислява към екипа си. За по-малко от 20 минути тези действия са осъществени при спазването на всички процедури и без да се стига до ненужно напрежение или произшествия ", оправдават от съвета дейностите, само че и опцията въобще възпитаник да нахлуе в постройката с револвер.

На 31 януари е решено въпросният пълновръстен възпитаник да мине в независима форма на образование, тъй като не може да се реалокира в друго учебно заведение съгласно нормативната уредба. Така той ще би трябвало да се готви самичък и за изпитите си в края на годината, и за идните матури.

Според Правилника на 9. ФЕГ носенето на оръжие в учебното заведение е строго неразрешено и подлежи на глоба. Учениците и родителите се срещат при започване на всяка образователна година с този параграф и поставят подписите си, с цел да удостоверят това, пишат още от управлението на школото. 

Самият създател на изстъплението не бил проявявал различен път такива крайности, нямало и тъжби от съученици. " От 8. до 11. клас на ученика не е налагана глоба по-строга от „ Забележка “ (такава му е наложена единствено в 8. клас), тъй като е имал обособени забележки за несъблюдение на отговорностите в час, заплеснатост, пречене на работата на класа. В средата на 12. клас Педагогическият съвет наложи на ученика глоба „ Предупреждение за пренасяне в друго учебно заведение “ съгласно Правилника на 9. ФЕГ поради позволени отсъствия по неуважителни аргументи, като в предходните години той е бил постоянен в визитите на образователните занятия. През всичките тези години са водени диалози с родителите на ученика, които в никакъв случай не са претендирали особено отношение към детето си, не са упражнявали напън, както бе публикувано в някои оповестени информации ", пишат още от гимназията. Но настояват, че не го пазят. 

" В случая ние сме виновни за всички наши възпитаници и считаме, че с цялата грижа и поддръжка до този миг сме се опитвали да помогнем на всеки наш
ученик.

Нужни са съществени полемики и търсене на решения за ориста на така наречен „ сложни деца “, само че и за тяхното обграждане – другите, които би трябвало да се усещат спокойни, сигурни, само че и съпричастни.

Оставаме с чувството, че казусът е преекспониран и нагнетява напрежение в душeвността на учениците ни и на техните родители ", не престават от там.

И осъждали изявления в медийното и интернет пространството. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР