Педагогическият съвет на Професионалната гимназия по селско стопанство в Садово

...
Педагогическият съвет на Професионалната гимназия по селско стопанство в Садово
Коментари Харесай

Това ли е наказанието за единия от учениците, унизили учител в Садово?

Педагогическият съвет на Професионалната гимназия по селско стопанство в Садово наложи най-тежкото наказване на единия от тримата възпитаници, взели участие в случая с бития преподавател. Това заяви за " Фокус " шефът на гимназията Димитър Йорданов. Педагогическият съвет се е провел през днешния ден. 
" Емил Янев ще бъде изместен от дневна в независима форма на образование с решение на съвета ", сподели шефът. По думите му според новия закон за обучение това е най-строгата глоба по отношение на провинил се възпитаник. Той ще би трябвало да идва на изпити, с цел да продължи образованието си. 
Другият от тримата - Атанас Георгиев, който удари учителя си с дървен прът, към момента е арестуван в ареста, не е завършило делото против него и няма по какъв начин да бъде осъден от Педагогическия съвет. Срещу него е повдигнато обвиняване за безчинство и той ще дава отговор пред съда като директен причинител на закононарушението.
Третият е Васко Боянов, който се е самоизключил през месец август, защото не се е явил на поправителни изпити. Именно това е бил и мотивът да е в гимназията в деня на случая, с цел да ревизира дали още е техен възпитаник. Васко е трябвало да подаде заявление за независима форма на образование, само че тръгнал да разтървава приятеля си по време на абсурда с учителя.
Тримата бяха арестувани от полицията в деня на случая, а по-късно в ареста остана единствено Атанас Георгиев. Припомняме, че на 19 септември учителят по британски език Антон Велков бе атакуван и обичай с прът от 17- годишния възпитаник от гимназията Атанас Георгиев. В процеса на следствието стана ясно, че той е нанасял ударите с прът по главата на учителя. Другите две момчета единствено са били очевидци на случилото се.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР