Печеното агне за Великден от топлата витрина на голяма верига

...
Печеното агне за Великден от топлата витрина на голяма верига
Коментари Харесай

Очаквано: Агнешкото поскъпва за Великден

Печеното агне за Великден от топлата витрина на огромна верига коства близо 500 лева Поръчаното онлайн обичайно ядене пък е със 130 лева по-евтино. Близо две седмици преди Възкресение Христово заведения за хранене въртят търговия в мрежата и със сет менюта за празничната ни софра, написа вестник " Монитор ".

Според оферта в платформа за търговия с разнообразни услуги главното ядене за Великден - 10- или 12-килограмово печено агне с картофи и кг дроб сарма, ще ни коства 360 лева Ако пък сме решили да се съберем в по-тесен фамилен кръг поради към момента върлуващата из страната пандемия, също няма от какво да се тормозим – в интернет могат да се открият оферти на 7 пъти по-ниски цени за дребни компании. Така да вземем за пример агнешкото месо с гарнитура картофи, дроб сарма и зелена салата с общо тегло 2,4 кг ще ни коства 50 лева

Според последната заповед на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов заведенията могат да възобновят активността си при 50% от своя потенциал – решение, което препълни заведенията за хранене в столицата. Вероятно за " застраховка " обаче ресторантьорите не се отхвърлят и от поръчките за дома.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Българската организация по сигурност на храните стартира засиле...

Доставки до вратата ни вършат и част от местата за настаняване, които също бяха съществено ударени от COVID-19. Сет меню в 4-звезден столичен хотел върви за малко под 32 лева на човек. В него влизат великденска зелена салата, агнешко с дроб сарма, прясно изпечен самун и подарък пъстро великденско яйце. Празникът ни ще бъде подсладен от парче торта.

Търговските вериги също се включват в битката за клиенти, като оферират потребителите със особено готови за празника месни изкушения. От " домашната " фурна на един от огромните магазини у нас излиза 10-килограмово печено агне, пълнено с дроб сарма, за 490 лева или със 130 лева повече от това в онлайн платформите. Най-скъпото готово за консумация агнешко е печената плешка, която се оферира занапред за 59 лева./кг. В помощ на заетите домакини или тези необичащи да готвят от веригата пускат и 3-степенно меню за 55 лева – зелена салата, печен заек, пълнен с ориз, гъби и подправки, десертът пък е козунак с локум.

През тази година с към 20%. В момента цената за кг сурово агнешко по магазините стартира от 13,50 и доближава до 17,50 лева

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Броени дни преди Великден – какъв брой ще ни коства агнешкото за трапезата и по какъв начин да разпознаем замр...

Ръстът в цените се дължи главно на сушата, която удари страната. Тя е довела до по-високи цени на огромна част от фуражите, което се е отразило и на крайния артикул. " Фермерите не са нараснали цените доста, само че всеки по веригата прибавя нещо, с цел да се компенсира ", поснява съпредседателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) Симеон Караколев.

Родното и задграничното произвеждане пък ще можем да разпознаем по маркировката – наследник щемпел за българското месо и червен за това, което идва от чужбина. Караколев е безапелационен, че в България месото е доста по-добро от това в други страни, защото дава отговор на прецизен европейски надзор.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР