Печатниците за пари, които работят с пълна пара по поръка

...
Печатниците за пари, които работят с пълна пара по поръка
Коментари Харесай

Кешът е смет, твърди милиардерът Далио

Печатниците за пари, които работят с цялостна пара по поръка на централните банки, трансформират кеша в боклук. Такова е мнението на Рей Далио - създател и основен капиталов шеф на хеджинговия фонд "Бриджуотър Асошиейтс ", което той показа в рубриката "Питайте ме каквото и да е " на американския уебсайт за обществени вести, за оценка на наличието на уеб-мрежата и за полемики Reddit.

Далио показва, че парите в брой не трансформират цената си сходно на другите активи, заради което имат скъпо струваща негативна рентабилност. Това ги трансформира в отпадък спрямо голям брой други други възможности, изключително с тези, които съхраняват или усилват цената си (примерно злато или известно количество акции) в интервали на стопански напредък, дължащ се на държавни тласъци под друга форма (монетарни или фискални). Далио добавя, че макар усилената работа на печатниците за пари продължава да се следи дефицит на щатски долари, тъй като множеството хора по света към момента ги употребяват за спестявания и парични транзакции...поне към този момент. Въпреки че те на процедура нямат действителна стойност.

За разлика от негативното си отношение към кеша, Далио е очарован и въодушевен от здравните служащи, учителите и дребните търговци, които са на предната фронтова линия на битката с пандемията и макар че понасят финансови неволи, поставят старания да оказват помощ на другите. Той счита, че е доста по-умно да се запази мира и човешкия живот вместо да се води борба за благосъстояние и власт.

Милиардерът разяснява, че живеем в епохата на най-масираните от втората международна война стратегии за парично стимулиране на стопанската система с нулеви лихвени проценти, хеликоптерни пари и изкупуване на активи от централните банки. И доста скоро тази политика ще бъде оспорена от притежателите на облигации, които получават негативен действителен и номинален лихвен приход, до момента в който дълговите активи, които държат в портфейлите си са положителни "хранилища " на цената.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР