Печалбата за русенци е задръствания, замърсявания, лоши пътища, конфликти и

...
Печалбата за русенци е задръствания, замърсявания, лоши пътища, конфликти и
Коментари Харесай

Какво печели Русе от граничния пункт Дунав мост“?

Печалбата за русенци е тапи, замърсявания, неприятни пътища, спорове и произшествия

Километрични опашки от тирове към Дунав мост в Русе направиха живота на русенци неосъществим. По този мотив от през вчерашния ден са разпоредени специфични ограничения за ограничаване и съгласуване на придвижването. Кметът Пенчо Милков изиска намесата на страната, а през днешния ден на съвещанието на Министерския съвет е станало дума за това, че три отраслови министерства ще се включат в организацията на придвижването.

10 километра опашка от тирове в две колони по бул. "България “ пречи на естествения трафик в града. Хора не могат да си стигнат до обитаемоте места, други да отидат на работа, а компаниите губят пари от това, че се попречва тяхната естествена работа.

Само през предходната година по данни на Агенция "Митници “ от граничния пункт "Дунав мост “ в държавната хазна са влезнали 37 и половина милиона лв. от колите, влезнали в родината ни. Това подрежда този вход към България преди всичко по доходи, а тази година сумата ще е най-малко двойна, в случай че се съди по броя на обработените камиони, заяви.

Какво печели Русе от това, че е на стратегическо място?

Печелил е пари по римско и средновековно време, та даже и през османско, в този момент обаче облагата е друга – тапи, замърсявания, неприятни пътища, спорове, нищо хубаво.

"Вече съм обезверен. За работа съм тръгнал, трябваше да съм там към този момент. Няма пояснение за какво такива тапи се получават. За ненормалните неща няма пояснение " - разяснява засегнат жител на Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР