Пазаруването онлайн набира все по-голяма популярност с всеки изминал ден.

...
Пазаруването онлайн набира все по-голяма популярност с всеки изминал ден.
Коментари Харесай

Бързo, лесно и безопасно - наръчник в онлайн пазаруването

Пазаруването онлайн набира все по-голяма известност с всеки минал ден. Много от международните марки оферират своите обувки, облекла, аксесоари в Интернет пространството, като ги провеждат в по този начин наречените "е-магазини " . Само с няколко клика на компютърната мишка и една кредитна или дебитна карта можете да получите каквото, колкото и както го желаете .

Що се отнася до модата - размери, цветове, материи, всичко е по този начин детайлно разказано, че доста постоянно Интернет съветниците са доста "по-информирани " от продавач-консултантите в елементарните магазини.

Предлагаме ви няколко съвета за това по какъв начин да пазарувате оптимално безвредно през Интернет.

1. Подбирайте уеб страниците за извършване на покупки деликатно. Има задоволително конгреси, в които потребителите споделят противоположна връзка откакто към този момент са закупили мечтаната стока. Четете деликатно! Освен това, постоянно във въпросните уеб сайтове има "ранк " – т.е. продуктите са към този момент оценени с брой точки. Коментарите под продуктите също са доста потребни. Понякога закупилите преди вас даже качват клипове или фотоси. Какво по-хубаво от една безпристрастна противоположна връзка от различен човек?

2. Пригответе си шивашки метър и деликатно четете индикаторите в таблиците с размери. Когато поръчвате онлайн, се уверете, че вярно сте измерили по себе си всички съставни елементи, които се изискват, с цел да се пресметна вашия номер. Това се отнася освен до облеклата. Ако поръчвате украшение, също вземете линия или шивашки метър и измерете дадената дължина. Така ще прецените дали този аксесоар е подобаващ за деколтето на най-новата ви рокля.

3. Не подминавайте дребните букви. Всички забравяме дребните буквички, които добродушно си стоят под линия и са съпроводени с дребна звездичка в горния десен ъгъл. Те обаче съдържат доста постоянно доста по-ценна информация, в сравнение с си мислим. Там са разказани изискванията за доставка , за претенция , за корекция , за отвод от покупката . Ако не видите такава звездичка из текста или просто не можете да се ориентирате от кое място да прочетете тези условия, не се тормозете да се свържете с представител на компанията. Обикновено уеб страниците имат посочени координати – е-поща, телефон, адрес. А най-новата услуга, основана особено за потребностите на онлайн купувачите, е онлайн чатът . Да, в екипите на тези уеб сайтове в действителност има хора, които по през целия ден стоят зад мониторите и чакат да ви отговорят.

4. Калкулирайте и цена за доставка. В някои уеб сайтове за извършване на покупки цените на стоките са необикновено ниски. Да, можете да закупите дрешник за "смешна” цена, само че в случай че сте от Варна, а магазинът е в София, нещата се усложняват – цената се повишава. А в случай че пазарувате от чужбина , предлагаме да го извършите от европейски уебсайт, тъй като доставката ще е сигурно по-изгодна, отколко ще бъде, в случай че поръчате от Канада или Съединени американски щати.
Когато имате изброен лист с идентични артикули, най-горе в падащо меню се намират критерии, по които можете да ги сортирате. Изберете "цена+доставка " .

5. Подсигурете се двойно. Винаги принтирайте страницата, която сте получили в удостоверение на заплащането и поръчката. Така тя ще остане съхранена с изключение на във вашата електорнна поща, в която е пристигнала, и в досието с всички значими документи , която всеки един от нас има в дома или на работното си място.

В умозаключение: най-важното, което ви съветваме – в никакъв случай не предоставяйте персоналните си данни и тези на картата , с която плащате, в случай че се съмнявате в легалността на уеб страницата , от който сте решили да пазарувате.

Приятно и безвредно е-пазаруване!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР