Пазарната капитализация на криптовалутите достигна рекорд за всички времена от

...
Пазарната капитализация на криптовалутите достигна рекорд за всички времена от
Коментари Харесай

Криптовалутите покориха нов връх

Пазарната капитализация на криптовалутите доближи връх за всички времена от 2 трилиона $ в понеделник, съгласно данни на анализаторите от CoinGecko и Blockfolio, защото облагите през последните няколко месеца привлякоха търсене както от институционални, по този начин и от вложители на дребно. Към средата на вчерашния следобяд общата капитализация на криптопазара беше 2,02 трлн. $.

Растежът беше воден от Bitcoin, който съумя да задържи пазарна капитализация от 1 трилион $ в продължение на една седмица. За последно Bitcoin се увеличи с 1,4% до 59 045 $. Откакто доближи историческия си връх от над 61 000 $ в средата на март, най-голямата криптовалута се търгуваше в релативно стеснен диапазон, напомня Reuters.

Според анализатори, до момента в който Bitcoin се задържа над 53 000 $, той ще резервира пазарната си капитализация от 1 трилион $. Втората най-голяма криптовалута по пазарна стойност – Ethereum набъбна с 1,3% до 2103 $. В понеделник пазарната ѝ оценка беше 244 милиарда $. Миналия петък Ethereum доближи рекордните 2145 $.
Криптопазарът към този момент не е единствено Bitcoin

Инвеститорите към този момент не се интересуват единствено от двете най-големи криптовалути. " Тъй като промишлеността продължава да узрява, чакаме повече приложения, основани на блокчейн, да се употребяват в света, а по едно и също време с това, повишаване на интереса към други различни активи, защото те стават по-готови за пазара ", изяснява Паоло Ардоино, основен софтуерен шеф в криптоборсата Bitfinex.

Според специалисти фактът, че Bitcoin задържа пазарната капитализация от 1 трилион $ за една седмица, е мощен избор на доверие за него и за криптовалутите като цяло.

Активността по веригата продължава да ускорява стабилната позиция на Bitcoin, като над 10% от търгуваните активи са в тази криптовалута, а непрекъснатото подписване на покупко-продажби го държи над прага от 1 трилион $.

Публично търгуваният фонд Grayscale Bitcoin Trust, на стойност 35 милиарда $, който има биткойни, даде обещание да продължи трансформацията си в борсов фонд. Времето за прекосяването му ще зависи от регулаторната среда.

Bitcoin нарастна с над 100% тази година, до момента в който ethereum е спечелил близо 190%. И двете са доста по-добри от обичайните класове активи, подсилени от навлизането на главните компании и огромните вложители в света на криптовалутите, измежду които са Tesla и BNY Mellon.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР