Пазарджик. В навечерието сме на Рождество Христово и Нова година.

...
Пазарджик. В навечерието сме на Рождество Христово и Нова година.
Коментари Харесай

Полицията и пожарната в Пазарджик са предприели поредица от мерки в навечерието на коледните и новогодишни празници

Пазарджик. В навечерието сме на Рождество Христово и Нова година. За да могат те да преминат без произшествия и при добър публичен ред и пожарна сигурност, структурите на ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик са подхванали поредност от ограничения, оповестиха от пресцентъра на ОДМВР .

Сред главните цели на всички чиновници от пътна и охранителна полиция е обезпечаване на пътната сигурност. По автомагистрала „ Тракия ” в посока от столицата към останалите елементи от страната, както и по основните пътища водещи към Пловдив, Велинград, Пещера и Панагюрище са ситуирани оптимален брой полицейски екипи, включително и чиновници на Зоналното жандармерийско ръководство в Пловдив. Те имат за задача да подкрепят придвижването и да наблюдават за недопускане на автомобилни колони. От полицията показват, че е добре да се има в поради къде има пътища в ремонт и да се употребяват въведените различни направления. Засилен е контролът и по повод спазването на скоростните режими, ръководството на МПС след приложимост на алкохол и от неправоспособни водачи.

По линия на противопоставяне и предварителна защита на престъпната престъпност са проведени полицейски действия, ориентирани главно към запазване на собствеността на жителите. Призовават се хората, които напущат домовете си за празниците, да не оставят пари и полезности, даже да имат скъпи заключващи системи и СОТ, а пътуващите в градски превоз да бъдат бдителни за джебчии, а в магазини и заведения за хранене да не оставят движимостите си без контрол.

Разпоредени са засилени инспекции, свързани с контрола на общоопасните средства. Проверени са всички обекти имащи право да правят търговия с пиротехнически произведения. От ОДМВР - Пазарджик напомнят, че законът не разрешава продажбата на пиротехника от категория F1 на деца под 12 години, от категория F2 - на младежи под 16 години, а изделията от категория F3 не могат да се продават на лица под 18 години. Търговската активност с пиротехнически издалия би трябвало да се прави единствено в лицензирани магазини.

Във връзка с идните празници инспектори от РДПБЗН - Пазарджик са направили инспекции по отношение на предприемането на спомагателни организационни и превантивни ограничения за обезпечаване на пожарната сигурност във всички обекти на територията на региона, ангажирани с тържествените празнувания на идните празници.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР