Пазарджик. В ИСУ Св Св Кирил и Методий“ официално бе

...
Пазарджик. В ИСУ Св Св Кирил и Методий“ официално бе
Коментари Харесай

Във Велинград официално бе открит STEM център по природни науки в ИСУ „Св. св. Кирил и Методий”

Пазарджик. В ИСУ „ Св Св Кирил и Методий “ публично бе открит нов STEM център по естествени науки, проучвания и нововъведения, който ще дава модерна просветителна среда, повишаваща интереса на учениците към софтуерния бранш, инженерството и провокациите на новото време. Това оповестиха от общинската администрация.

Центърът разполага с съвременен комплекс от зони и сплотява интерактивни кабинети по естествени науки и математика, оборудван е със станции за виртуална и добавена действителност, зона за симулации, както и характерно, образователно, лабораторно съоръжение, належащо за провеждането на опити и опити.

Сред формалните посетители на откриването бяха Наталия Михалевска- шеф на дирекция „ Образование на българите зад граница и учебна мрежа “ към МОН и началник на Програма „ Изграждане на учебна STEM среда “, Дора Дулчева- Величкова- шеф на РУО-Пазарджик, Мариана Зинкова- шеф на отдел „ ХСД ” към община Велинград, Мария Полежанска- някогашен шеф на ИСУ „ Св.св. Кирил и Методий ”.
Центърът е построен със средства в размер на 300 000 лв., обезпечени от Национален парк „ Изграждане на учебна STEM среда “ на Министерство на образованието и науката.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР