Пазарджик. Специализираната полицейска операция е осъществена от служители на полицейския

...
Пазарджик. Специализираната полицейска операция е осъществена от служители на полицейския
Коментари Харесай

Оранжерия за отглеждане и последваща обработка на марихуана е разкрита в село Козарско, двама души са задържани

Пазарджик. Специализираната полицейска интервенция е осъществена от чиновници на полицейския сектор в Брацигово и Районното ръководство в Пещера под надзора на Окръжна прокуратура - Пазарджик. В петък полицейските екипи подхванали претършуване на парцел в брациговското село Козарско с солидна двуетажна промишлена постройка. В рамките на дейностите е открита високотехнологична самостоятелна оранжерия за развъждане на марихуана, в която са се полагали грижи за общо 2324 растения от рода на конопа в друг етап на развиване - част от тях под формата на разсад, а други - на зрели растения. Иззети са близо 9 кг зелена листна маса. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи .

Наркооранжерията била от закрит вид, оборудвана по всички условия за развъждане на марихуана. Обособени били системи за надзор на температурата и влажността на въздуха, за вентилация на пространствата, употребявани са препарати за стимулиране на растежа и обогатена почва. В постройката били обособени и пространства, оборудвани за последващата обработка на конопените растения - обособени места за дробене и сушене на зелената листна маса и подготвянето й за дистрибуция. За оптималната самостоятелност на незаконното дружество в партерен етаж била обособена и мини електроцентрала, състояща се от три мощни дизелови електрогенератора за произвеждане на електричество. Открити са 20 пластмасови съда с съдържимост от по 1000 литра, множеството от които цялостни – в тях се съхранявало дизеловото гориво, употребявано при работата на генераторите.

На място са арестувани ползвателите на парцела – 58-годишен мъж от Хаджидимово и 24-годишен от Бургас. След 24-часовия им арест в полицията и повдигнати обвинявания, с разпореждане на прокуратурата мярката за задържане на двамата е удължена до 72 часа. По искане на Окръжна прокуратура–Пазарджик съдът е определил мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях. По случая е формирано досъдебно произвеждане, дейностите по следствието не престават под наблюдението на прокуратурата
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР