Пазарджик. Резултатите от проведеното изследване за използване на информационни и

...
Пазарджик. Резултатите от проведеното изследване за използване на информационни и
Коментари Харесай

В област Пазарджик жените използват повече интернет от мъжете, според проучване

Пазарджик. Резултатите от извършеното проучване за потребление на осведомителни и информационни технологии в семействата и от лицата в област Пазарджик през 2021 година демонстрират, че 85.1% от семействата имат достъп до интернет в домовете си при приблизително за страната 83.5%, като за региона е маркиран растеж от 3.4 процентни пункта по отношение на миналата година. Това оповестиха от Териториалното статистическо бюро в Пазарджик. Това оповестиха от ТСБ-Пазарджик.

Намаление има в регулярното потребление на интернет от лицата, като спрямо миналата година в региона е регистриран спад от 3.8 проценти пункта в каузи на лицата, които се възползват от удобствата на световната мрежа всеки ден или най-малко един път седмично.

През 2021 година 52.1% от лицата в област Пазарджик на възраст 16 – 74 навършени години употребяват постоянно интернет. Жените са по-активни при постоянното потребление на интернет спрямо мъжете – надлежно 53.8 и 50.2%.

Има известни разлики при постоянно употребяващите интернет по обучение. От лицата с висше обучение 92.4% употребяват постоянно интернет, от лицата със приблизително обучение – 53.6%, а от лицата с главно или по–ниско обучение – 28.4%.

Относителният дял на лицата, употребяващи през последните 12 месеца услугите на електронното държавно управление, е 31.5% за региона, при 26.6% приблизително за страната. При потреблението на световната мрежа от лицата за взаимоотношение с органите на държавната и локалната власт се следи нарастване от 10.5 процентни пункта спрямо миналата година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР