Пазарджик. Ръководството на Хебър Бус“ АД напомня на родителите, че

...
Пазарджик. Ръководството на Хебър Бус“ АД напомня на родителите, че
Коментари Харесай

От автобусното дружество в Пазарджик напомнят, че до края на януари трябва да се подменят безплатните карти на децата до 7 години

Пазарджик. Ръководството на „ Хебър Бус “ АД припомня на родителите, че до края на месец януари би трябвало да подменят картите за гратис пътешестване на децата си до 7 години, оповестиха от сдружението. Припомняме, че в осъществяване на Наредба на МТИТС, призната с Постановление на Министерски съвет № 163 от 29.06.2015 година, годишно сдружението издава на децата до 7 години карти за гратис пътешестване в публичния превоз.

Независимо къде са издадени, картите за гратис пътешестване на децата до 7 години важат за вътрешноградския автобусен, тролейбусен, трамваен превоз в цялата страна, в това число метрополитена, като се изключи профилираните и инцидентните транспорти. Картите са годни една календарна година, а в годината, в която детето навършва 7 години – до рождения му ден.

Важно е да се знае, че неналичието на такава карта задължава превозвача да таксува детето с цената на билета за транспорт, предвид на неговата застраховка.

Съгласно настоящата нормативна уредба, картите се издават при показано копие от акт за раждане и документ за идентичност на родителя/настойника, удостоверяващи възрастта на детето и непрекъснатия или сегашния адрес на родителя/настойника. Картите се издават в Бюрото за абонаментни карти на улица „ Екзарх Йосиф “ (на спирката пред Младежки дом Пазарджик).

И тази година транспортна компания „ Хебър Бус “ АД със съдействието на Община Пазарджик ще сътвори организация, с цел да бъде в помощ на младите родители. С оглед натовареността на работното всекидневие на фамилиите и за подпомагането им, представители на транспортната компания ще дават на място в детските градини полагащите се на децата транспортни документи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР