Пазарджик. По данни на РУО Пазарджик след подадени заявления от

...
Пазарджик. По данни на РУО Пазарджик след подадени заявления от
Коментари Харесай

Шест украински деца насочени към три училища в област Пазарджик

Пазарджик. По данни на РУО Пазарджик след подадени заявки от украински фамилии, шест възпитаници са ориентирани в три учебни заведения в област Пазарджик – НУ „ Васил Левски “ – Пазарджик, СУ „ Васил Левски “ – Велинград и СУ „ Александър Иванов-Чапай “ – Белово. Определени са дните от седмицата и часа за осъществяване на спомагателното образование по български език като непознат във всяко учебно заведение, приело възпитаници от Украйна.Това оповестиха от регионалната администрация.

Проведена е онлайн среща с началника на РУО-Пазарджик и шефовете на държавните и общинските учебни заведения в региона по отношение на благотворителната самодейност „ Деца оказват помощ на деца “, вследствие на което Пазарджик е втората област с най-вече събрани пакети за филантропична помощ.

В петте дирекции „ Бюро по труда “ в региона са образувани мобилни екипи, които организират срещи с украинските жители по сегашен адрес и искащите попълнят анкета за изследване настройките им за работа. Изготвени са регистри на работодатели, които желаят да наемат украински жители, както и на лица от Украйна, декларирали предпочитание за работа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР