Пазарджик/Пловдив. В периода 16 август – 10 септември 2021 г.

...
Пазарджик/Пловдив. В периода 16 август – 10 септември 2021 г.
Коментари Харесай

Провежда се съвместна българо-американската подготовка на Специалните сили

Пазарджик/Пловдив. В интервала 16 август – 10 септември 2021 година се организира взаимна българо-американска подготовка JCЕТ, в която вземат участие над 40 военнослужещи от Специалните сили на България и Съединени американски щати. Това оповестиха от пресцентъра на Съвместното командване на специфичните интервенции . Целта на тази подготовка е да се покачат оперативната съгласуемост на национално и на съюзническо равнище и взаимоотношението при осъществяване на взаимни специфични интервенции, както и качествата на формированията за дейности в действителна среда.

До 27 август операторите от Специалните сили отработваха разнообразни тактики, техники и процедури на Учбен център „ Црънча “, а от 1 септември се дислоцираха на летище „ Чешнегирово “, където се организира заключителния стадий от взаимната подготовка, включващ изцяло обмисляне и осъществяване на специфични интервенции.

По време на взаимната подготовка интензивно се използваха новопридобитите на въоръжение в СКСО на БА принадлежности за нощно виждане, които несъмнено покачиха качествата на операторите за осъществяване на поставените задания в тъмната част на денонощието. Също по този начин в хода на заключителната част от подготовката, за оптимално преструване на условия, близки до действителните, участниците е планувано да употребяват маркиращи муниции от вида FX Simunition и UTM, както и тактически платформи с висока проходимост (ATV Pollaris).

Тази година за трети път се организира взаимна подготовка с формирования от Силите за специфични интервенции на Съединени американски щати, като стремежът е да се надгради постигнатото и да се усили сложността на дилемите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР