Пазарджик. Носителят на Купа България 2022 и актуален шампион -

...
Пазарджик. Носителят на Купа България 2022 и актуален шампион -
Коментари Харесай

Хебър Пазарджик крачи уверено към финала в Ефбет Супер Волей

Пазарджик. Носителят на Купа България 2022 и настоящ първенец - Хебър Пазарджик, решително крачи към следващ край. Състезателите, водени от Камило Плачи, записаха втора поредна победа 3-0 (25-19, 25-1, 25-21) в полуфиналната си плейофна серия против бургаския Дея Спорт и са на един триумф разстояние от класиране за финалните плейофи, защото се играе до три победи от пет мача.
След като в първия дуел сред двата отбора, изигран на 13-ти април, “тигрите ” демонстрираха по-добра игра (3-0), и в четвъртък пазарджиклии бяха по-добри. В офанзива, домакините записаха 50 точки от този детайл, до момента в който Дея приключи с 34. Бургазлии бяха малко по-силни от сервис (три аса на един), както и приключиха с един блок повече (шест на пет).
Якопо Масари приключи като топ изпълнител със 17 точки до своето име.

Следващият дуел сред двата тима е на 18-ти април, когато бургазлии домакинстват.

И двата отбора стартираха с неточности в първия гейм, само че след 9-9 офанзивата на пазарджиклии проработи безпогрешно, и те съумяха да натрупат удобна точкова разлика, затваряйки сета при 25-19. От другата страна на мрежата пък, бургазлии страдаха от лични неточности на сервис и в офанзива.

Подобен сюжет се разви и във втория гейм, и макар напъните на Дея да се оправят с ритъма натрапен от Хебър (8-6), Якопо Масари и Тодор Алексиев, подкрепени от Брадли Гънтър и Виктор Йосифов направиха разликата. Състезателите, водени от Венцислав Симеонов, ускориха играта си на блок в последните моменти на гейма (два на Леон Тончев, и по един на Георги Петров и Борислав Николов), само че това се оказа незадоволително за по-различен излаз в частта.

Малко по-оспорван беше третият гейм, само че все пак, Хебър не позволи разконцентрация и продължи да управлява ритъма на игра, водейки през целия сет.
Един-единствен блок беше записан в тази част, като това направи Денис Чавдаров от Дея.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР