Пазарът на автомобили в България, Европа и света бе разтърсен

...
Пазарът на автомобили в България, Европа и света бе разтърсен
Коментари Харесай

Това са най-евтините нови автомобили в България

Пазарът на коли в България, Европа и света бе разтресен от здравната рецесия. Заводите към момента не работят на цялостен потенциал поради неналичието на значими съставни елементи, най-много полупроводници.

От своя страна това понижава предлагането на нови коли в миг, в който търсенето остава мощно.

Насред рецесията автомобилните производители не са в чак толкоз затруднена обстановка: един след различен те усилват прогнозите си за оперативния марж до двуцифрени стойности.

Причината е, че се концентрират върху по-скъпите модели с повече екстри, които носят и по-голяма облага. Обичайните отстъпки от дилърите също стартират да изчезват.

На този декор взехме решение да погледнем кои са най-достъпните нови модели на българския пазар - и с какъв брой се е трансформирала цената им по отношение на преди две години.

"Новината " е, че дългогодишният водач по ниска цена - Dacia Sandero - към този момент не е най-достъпният нов автомобил - въпреки и да губи с едвам 110 лв.. Другата е, че до момента в който през 2019 година можеше да купите няколко базови модела и против по-малко от 20 000 лв., през днешния ден такива оферти към този момент няма - макар че най-достъпните се продават против малко над тази сума.

Ето какво демонстрира информация в интернет страниците на производителите, които продават моделите си и у нас:
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР