Павле Траянов, лидер на Демократическия съюз, който участва в управлението

...
Павле Траянов, лидер на Демократическия съюз, който участва в управлението
Коментари Харесай

В Скопие Нарекоха геноцид политиката на София

Павле Траянов, водач на Демократическия съюз, който взе участие в ръководството на страната, упрекна българската страна в геноцид по отношение на районен съд Македония.

Той съпостави съветската експанзия на Владимир Путин с българската политика по отношение на РСМ. " Ние сме длъжни да забележим къде се намира основният проблем и това е отричането от страна на България на македонския народ. Това на процедура е политика на геноцид ", сподели Траянов пред локалната телевизия " 24 новини ". И добави: " Ако създадем паралел сред това, което сподели Путин за Украйна, с дребни разлики виждаме, че България има същото отношение към Македония. В Украйна, вместо дипломацията, сега приказва артилерията. Европа в никакъв случай не е решавала жизненоважни въпроси. "

Според него " в тези сложни моменти за Европа и Балканите всички чакат България да прояви схващане за европейските процеси, а това значи да вдигне ветото за РСМ ".

Дясната ръка на водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски - Александър Николоски, съпостави преди ден България с съветската експанзия против Украйна.

Преди време Зоран Димитровски, който е зам.-министър в кабинета на Димитър Ковачевски от квотата на Държавна сигурност, упрекна българския дипломат в Скопие, че " злоупотребява и употребява децата с увреждания в РСМ " за политически цели.

Преди две седмици посланикът на Европейски Съюз в Скопие Дейвид Гир обществено прикани македонските политици да спрат да вършат сходни съпоставения и внушения в обществото, напомня БГНЕС.

Междувременно македонският министър на външните работи Буяр Османи съобщи: " Няма да прегазим алените линии поради дата за договарянията с Европейски Съюз ". И добави: " Някой различен би могъл да го направи, само че ние ще се придържаме към нашите позиции в Народното събрание. За нас са по-важни тези правила, в сравнение с един ден повече или по-бързо. "

Османи акцентира, че Жозеп Борел не е виновен за разширението на Европейски Съюз и не може да се чака от него да обещае дата за началото на договарянията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР