Павел Дочев беше представен официално като старши треньор на германския

...
Павел Дочев беше представен официално като старши треньор на германския
Коментари Харесай

Павел Дочев беше представен официално като старши треньор на Ерцгебирге

Павел Дочев беше показан публично като старши треньор на немския третодивизионен футболен клуб Ерцгебирге (Ауе).

Дочев поема състава за трети път в кариерата си, а главната му цел е да избави тима от изпадане, откакто Ерцгебирге записа единствено 3 победи в първите си 17 мача от шампионата и заема 18-ото място във краткотрайното класиране с 14 точки, на 2 точки от избавителната зона.
 Бивш треньор на ЦСКА пое немски клуб, макар че го съди за пари Бивш треньор на ЦСКА пое немски клуб, макар че го съди за пари
" Съгласих се да се завърна, тъй като имам вяра, че мога да свърша работата. Щастлив съм, че още веднъж съм в Ауе. Не съм мислил доста, когато получих предлагането. Убеден съм, че тимът ще се избави ", разяснява българинът, работи за последно в Ерцгебирге до лятото, а преди този момент и сред 2015 и 2017 година. 



57-годишният Дочев е рекордьор в Трета немска лига с 294 мача като старши треньор. Сега той заменя на поста в Ауе краткотрайния ментор Карстен Мюлер, който беше назначен на мястото на Тимо Рост през октомври.

" Познавам сносно шампионата. Предизвикателството е огромно, наясно съм, че ще би трябвало да се свърши доста работа. Класирането дава визия за положението на тима. Това, от което се нуждаем, е да подобрим представянето си на терена, да запретнем ръкави и: работа, работа, работа ", сподели българинът.

Той счита, че 30 точки в оставащите 21 мача ще бъдат задоволителни за опазване на мястото в лигата.

" Затова ни предстоят единствено финали ", безапелационен е Дочев.

Българският познавач няма да разполага със съществени средства за селекция, само че ще опита да укрепи състава на някои позиции през зимата.

" Ще гледаме и ще преценяме деликатно кои постове би трябвало да подсилим. Ще вземем нови, единствено в случай че сме изцяло уверени, че ще ни оказват помощ ", сподели той.

Първият формален мач в третия престой на Дочев на кормилото на Ауе ще бъде посещение на Инголщад на 16 януари в шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР