Паула Бадоса с настъпването на клей сезона отново се завърна

...
Паула Бадоса с настъпването на клей сезона отново се завърна
Коментари Харесай

Поредна представителка на топ 10 е аут: Бадоса елиминира миналогодишната финалистка в Рим

Паула Бадоса с настъпването на клей сезона още веднъж се завърна към положителните си резултати в Тура, като в последните си два шампионата, тези в Щутгарт и на домашната ѝ сцена в Мадрид, непроменяемо реализира победа над представителка на топ 10. Испанката към този момент откри с триумф присъединяване си на WTA 1000 конкуренцията в Рим и през днешния ден още във втория кръг на надпреварата трябваше да премери сили със международна номер 7 Онс Жабер, като надалеч не се трогна от този факт и повали настоящата вицешампионка в шампионата с крайното 6:1 6:4. По този метод някогашната втора ракета на планетата продължава напред към третия кръг във Вечния град, където ѝ следва да срещне Марта Костюк.

Стартът на дуела за тунизийката, която през последните три седмици лекуваше контузия и нямаше опция да пази купата си в Мадрид, изглеждаше привидно обещаващ, но скоро по-късно Бадоса подвигна оборотите и печелившите удари на сметката ѝ се увеличаваха прогресивно. Същевременно Жабер очевидно нямаше отговор на протичащото се, като марковите ѝ слайсове постоянно спираха в мрежата, до момента в който международната номер 35 нямаше никакви запаси в играта си и необезпокоявано записа откриващия сет против името си.

С настъпването на втората част миналогодишната финалистка в надпреварата усъвършенства нивото си и последователно съумя да реализира пробив, с цел да поведе в резултата. С това си деяние обаче международната номер 7 провокира серия от брейкове, като подаващите бяха в печелившата позиция в общо пет от шест гейма, при което испанката обърна цифровото съответствие и си обезпечи опция да сервира за успеха. Застанала на начален удар за крайния триумф, Бадоса не позволи да стане жертва на напрежението и подпечата класирането си за идната фаза на конкуренцията.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР