Пътят към българското море ще бъде затапен и това лято.

...
Пътят към българското море ще бъде затапен и това лято.
Коментари Харесай

АПИ и МВР обещаха задръствания към морето и това лято

Пътят към българското море ще бъде затапен и това лято. От пътната организация приканват пътуващите да имат самообладание в тапите и да си плануват повече време за пътешестване. Уверенията са, че се работи непрекъснато, даже по празници, само че на няколко ключови места ремонтите няма да приключат преди започването на отпускарския сезон. 

Заради упования засилен трафик през летния сезон ще бъде спирано придвижването на тежкотоварните коли по автомагистрали и натоварените пътища в пиковите часове в края на работната седмица и през уикендите. От 1 юни (събота) влиза в действие заповедта за придвижване на камионите над 12 тона през летните месеци. Целта е да се улесни пътуването, да се увеличи сигурността и да се избегнат тапите. Това оповестиха на взаимна конференция представители на АПИ и на Главна дирекция " Национална полиция " на Министерство на вътрешните работи.

Един от най-проблемните поправки е този по трасето на автомагистрала " Хемус " в тръбата на тунел " Витиня ". Работата там стартира през септември 2017 година и ще продължи и през това лято. Освен това усложнение за пътуващите по тази автомагистрала основава и ремонтът на виадукта " Коренишки дол ", който се намира тъкмо преди тунел " Витиня ", както и на съоръжението край село Потоп.

Докато краят на ремонтите на тунели и виадукти по " Хемус " към този момент не се вижда, от пътната организация дават обещание до края на юни да приключат ремонтите по  " Тракия ". АПИ и КАТ за следващ път насочиха апел да се съблюдават разпоредбите и да не се използва аварийната лента за изпреварване или по-бързо напредване. Въпреки строгите наказания - глоба от 1000 лева и отнемане от книжка за три месеца за шофиране в спешната лента, доста от водачите продължават да го вършат.

От АПИ оповестиха още, че до края на седмицата ще бъде изработен " обширен обход на всички заграждения по автомагистралите " и ще се обобщават резултатите. Причина за това е неотдавнашен инцидент на автомагистрала " Тракия " с ненадейно излязъл на пътя кон. Според пътната агенция още през идната седмица ще се оправят по-сериозните пробиви от чиновниците на областните управления и пътноподдържащите компании.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР