Пътуванията по Коледа ще увеличат разпространението на варианта Oмикрон, дори

...
Пътуванията по Коледа ще увеличат разпространението на варианта Oмикрон, дори
Коментари Харесай

Фаучи прогнозира Омикрон Коледа в САЩ

Пътуванията по Коледа ще усилят разпространяването на разновидността Oмикрон, даже измежду изцяло имунизираните, твърди водещият специалист по инфекциозни заболявания в Съединени американски щати, представен от Би Би Си.

" Няма никакво подозрение, че Oмикрон има изключителна дарба да се популяризира ", съобщи доктор Антъни Фаучи в предаването " Среща с пресата " на NBC през днешния ден.

Д-р Фаучи, който поучава държавното управление на Съединени американски щати по въпросите на пандемията, съобщи, че разновидността към този момент " вилнее по света ".

Страните стягат ограниченията, защото мощно мутиралият вид се популяризира доста бързо.

В Европа Франция и Германия са измежду страните, които вкарват ограничавания за пътешестване, а Нидерландия наложи цялостен локдаун преди Коледа.

Правителствата също по този начин ускоряват стратегиите си за имунизиране, откакто откривателите обявиха, че спомагателната инжекция може да обезпечи към 85% отбрана против тежко заболяване.

" Нашите лечебни заведения, в случай че нещата се развиват съгласно прогнозите ще бъдат доста уплашени ", предизвести той.

Д-р Фаучи съобщи, че хората би трябвало да вземат защитни ограничения, като да вземем за пример да носят маски на лицето на всички места и да се дистанцират от обществото. Той също по този начин прикани повече американци да си създадат ваксина и подсилващи инжекции.

" Разликата сред имунизиран и заздравен човек, който има зараза, и някой, който има зараза, само че в никакъв случай не е бил имунизиран - това е огромна разлика във връзка с риска от тежест при заболяване ", сподели той.

На брифинг за пресата в Белия дом доктор Фаучи съобщи, че неимунизираните хора са изложени на доста по-голям риск от съществени инфекции и хоспитализация.

" Гледаме през рамо към наближаващата вълна от Омикрон ", сподели той и добави: „ Оптималната отбрана е изцяло имунизирани плюс спомагателна доза ваксина. Тези хора ще се оправят доста по-добре ”.

По данни на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) съвсем 73 % от популацията на Съединени американски щати е получило най-малко една имунизация против ковид. 30 % от изцяло имунизираните са получили подсилваща доза.

Последните оценки на CDC сочат, че разновидността " Омикрон " съставлява към 3% от актуалните възходящ брой случаи, множеството от които са регистрирани в Ню Йорк.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР