Пътуването по магистралите ще бъде безплатно през ваканционните дни за

...
Пътуването по магистралите ще бъде безплатно през ваканционните дни за
Коментари Харесай

Страхотна новина от Турция за българите, пътуващи за южната ни съседка

Пътуването по автомагистралите ще бъде гратис през ваканционните дни за Рамазан Байрам, в огромните градове - и публичният превоз

В Турция стартира дълга 9-дневна почивка по случай свещения мюсюлмански празник Рамазан Байрам.

Рамазан Байрам ще се чества от 9 до 12 април, а уикендите преди и след Байрама бяха прибавени, което удължи ваканцията на 9 дни. 

С декрет на президента Реджеп Тайип Ердоган пътуването на моторните транспортни средства по автомагистралите и мостовете на страната през деветте дни на ваканцията за Рамазан Байрам ще бъде гратис, в това число по мостовете над Босфора и моста при Чанаккале. Това заяви министърът на превоза и известията Абдулкадир Уралъоглу в изказване пред турските медии.

“Очаква се натоварен трафик през ваканцията. 30-35 млн. души евентуално ще бъдат на път. Взехме спомагателни ограничения. Ще бъдат обезпечени екипи по контрола на трафика на автомагистралите, тунелите и мостовете, както и за контрола на автобусните транспорти и цените на билетите за транспорт “, сподели транспортният министър.

През 3 дни на Рамазан Байрам - от сряда до петък, пътуването за жителите в рейсовете, метробусите и метролиниите в мегаполиса Истанбул, а също в рейсовете и метролиниите в Анкара, Измир и Бурса, също ще бъде гратис.

Безплатно ще се транспортират жителите и по електрическата жп линия Мармарай, която свързва европейския и азиатския бряг на Истанбул, минавайки по дъното на Босфора.

Предвижда се да бъдат пуснати спомагателни транспортни средства по автобусните направления и метролиниите.

През дългата почивка се чака много турци да посетят и да почиват в 10 от островите в прилежаща Гърция.

От 1 април т.г. Гърция вкара издаването на визи с стеснен достъп на граничните пунктове за турските жители, което разрешава те да посещават 10 гръцки острова за интервал от една седмица. 

Представителят на Съвета за туризъм на Анталия Реджеп Явуз съобщи, че на ден ще се извършват 7 фериботни автобуси от турското крайбрежие до няколко гръцки острова и назад.

Очаква се напор на летовници и към морските курорти Анталия, Кушадасъ, Айвалък, Измир, Алания, както и към всички окръзи на страната.

Една част от изселниците се чака да пътуват по родините си места в България.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР