Пътуваме в страната и това, което ме шокира, е страхът,

...
Пътуваме в страната и това, което ме шокира, е страхът,
Коментари Харесай

Иво Христов: ГЕРБ загнездиха страх в душите на българите

Пътуваме в страната и това, което ме шокира, е страхът, който се е вселил в душата на българите. В София не го усещаме, само че в провинцията, даже свободните специалности, като юристи и доктори, рискуват да изгубят своята клиентела и позиции, в случай че не намерят някаква връзка с кметовете, които постоянно са от ГЕРБ. Коментарът направи претендентът за евродепутат от " Българска социалистическа партия за България " Иво Христов в ефира на БиТиВи. Той акцентира, че постоянно деятели на Българска социалистическа партия са заплашвани, пречи им се да водят акция и се употребяват всички принадлежности на страната, като Национална агенция за приходите, за прилепяне на предприемачи, които имат благосклонност към опозицията. Това не е обикновено. Прави ми усещане и че у нас се е открила стопанска система на порока. Сливен наподобява на Монте Карло. Там живеят напълно от казина, разяснява той. Според него този бизнес ерозира трудовата нравственос на българина, тъй като го приучва на лесни облаги, само че е подвластен и от конюнктурата, тъй като съгласно вариациите на турската лира, той може да угасне всеки миг. Игрални зали има във всички дребни обитаеми места в България и това са единствените цветни петна в градския пейзаж. Българинът е доста обезверен, щом прибягва до триене на билетчета и до хазарт, сподели още претендентът за евродепутат.
По цялостните зали осъждам, че хората имат вяра на Българска социалистическа партия. Мъдрите осъзнават, че няма друга опция, която може да спре установяването на цялостната власт на Борисов. Страхът у хората може да бъде заличен от българската реалност, единствено при промяна на настоящия режим, безапелационен е Христов. В атмосферата на обща безнравственост и корупция, която установяваме от години, болшинството гласоподава нефелен закон срещу корупцията, който разчита единствено на заявления, добави той. Христов напомни, че президентът е свикал КСНС на тематика корупция, само че не е имало кой да рапортува от името на антикорупционната комисия, тъй като ръководителят и зам.-председателят попаднаха във водовъртежа на абсурда.

Ние желаеме да има ясни правила по този начин, че приходите да порастват, безапелационен бе Христов. Той напомни, че програмата „ Визия за Европа “ е съгласувана и се вписва в общата стратегия на ПЕС. Социалната политика, която предлагаме, планува избрани ставки за минимална работна заплата на европейско равнище и за минимална пенсия, добави Христов. Той посочи, че в случай че има формула на общоевропейско равнище, по която да се образуват минималната пенсия и заплата, страните ще я следват. В момента се образува бюджетен остатък, който Борисов триумфално раздава предизборно – с общите пари си купуват избори, сподели още той. По неговите думи залогът на изборите е дали ще се сътвори нова политическа обстановка в България, вследствие на победа на опозицията.
По мотив обвиняванията, че министър председателят и президентът вземат участие в предизборната акция нерегламентирано, Христов разяснява, че през вчерашния ден ЦИК е отхвърлила жалбата на ГЕРБ, а през днешния ден Борисов раздава бюджета за 2020 година, като дава обещание повишаване на приходите, до момента в който инспектира показно за следващ път автомагистрала „ Хемус “ и дава обещание на жителите на Търговище море. Очевиден е отговорът- кой взе участие в акцията и с какви принадлежности, добави претендентът за евродепутат.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР