Пациентски организации Заедно с теб изразиха удовлетворението си от започнатата

...
Пациентски организации Заедно с теб изразиха удовлетворението си от започнатата
Коментари Харесай

Пациентски организации приветстват решението на МЗ за мускулната атрофия

Пациентски организации " Заедно с теб " показаха удовлетворението си от започнатата от Министерство на здравеопазването процедура за включването на Спиналната мускулна недоразвитост (СМА) в листата на редките болести и подхванатите дейности за обезпечаване на лекуването.

Те показаха, че на вчерашното съвещание на Обществения съвет на Фонда за лекуване на деца са били осведомени от лекарите за започващото образование през февруари на български специалисти в Букурещ за използването на нужното лекарство и показват своята признателност за решението.

От организациите обявиха, че са задоволени, че Министерството на здравеопазването се е свързало с представителя на България в Административната комисия по съгласуваност на системите за обществена сигурност към Европейска комисия, с цел да изиска пояснение от представителите на страните в административната комисия за аргументите за отхвърли да бъде признат формуляра S2 в Румъния.

Те осведомят, че разчитат Министерството да изиска от Административната комисия формалното разглеждане на проблема с българското дете, ако казусът не може да бъде решен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР